Lilla Bjers vill ha en restaurang

Lilla Bjers i Västerhejde planerar att starta en restaurang i anslutning till växtodlingen och gårdsbutiken.

Starkt ekoligiskt. Göran Hoas med familj driver tillsammans den helekologiska odlingen vid Lilla Bjers i Västerhejde.

Starkt ekoligiskt. Göran Hoas med familj driver tillsammans den helekologiska odlingen vid Lilla Bjers i Västerhejde.

Foto: Tobias Wallström

Västerhejde2012-02-08 04:00

- Vi hoppas på att kunna smyga i gång i maj och sen sätta full fart i sommar, säger Göran Hoas.

Familjeföretaget driver sedan innan Krav-odling av grönsaker och bär. Det är det man vill servera på tallriken när man nu planerar för en restaurang.

- Den centrala punkten kommer att vara våra grönsaker. Tanken är att det ska vara våra grejer och att du sitter mitt i produktionen, säger Göran Hoas.

Serveringsdelen planeras i ett av växthusen där det samtidigt ska finnas plantor till försäljning. Det hela började med planerna på ett produktionskök där det bland annat skulle bli sylttillverkning. Sedan växte idén till att bli en hel restaurangdel förklarar Göran Hoas som nu har sökt bygglov hos regionen för att ändra användningsområdet för växthuset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om