WEBB-TV: Se när elitförarna ger sig iväg

Nu har även elitförarna gett sig ut på GGN-banan. Se webb-tv från starten, och läs vad arrangörerna tycker om dagen hittills. Dessutom: Så är skadeläget.

Vid 12.30 gick elitstarten i GGN.

Vid 12.30 gick elitstarten i GGN.

Foto: Simon Bendelin

Västerhejde2019-10-26 13:18

Under förmiddagen har motionsförarna kämpat sig runt den kladdiga GGN-banan, och vid 12.30 startade även eliten. Enligt Conny Bolin, vd på arrangerande Nordic Sport & Event, har det mesta flutit på enligt plan hittils under dagen.

– Jag tycker att det har gått otroligt bra. Vi hade det lite jobbigt imorse med regnet, banan och säkerheten, men tack vare ett fantastiskt arbete från hela arrangörsgruppen så fick vi ordning på allting. Nu har eliten startat, och vad jag har hört så har samtliga starter gått jättebra, säger han.

Conny Bolin vittnar om att publiken även börjar strömma till ute på skjutfältet efter en något gles morgon.

– Det var ju väldigt regnigt i morse, så jag kan tänka mig att folk satt hemma och följde tävlingarna på tv under förmiddagen, och sedan har man tagit sig ut hit nu för att se eliten köra.

Hur ser det ut med skador än så länge?

– I går hade vi tio personer som fick transport till Visby lasarett, varav hälften med ambulans. Det handlade som värst om något benbrott, så det har inte varit något jätteallvarligt. I dag har jag än så länge inte fått några rapporter om några allvarliga skador.

Och hur är humöret på förarna som kämpar sig runt i leran?

– De älskar ju det här. Humöret verkar vara på topp och alla har sett fram emot folkfesten. 

Karta: Tofta Skjutfält
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!