Nyöppnat: Första restaurangen i sitt slag

Patrik Kummu har öppnat restaurangen The Slope Slope bredvid gamla fängelset i Visby hamn. Efter mer än tio år på Gotland var tiden inne att gå tillbaka till kockyrket.

Nystart.
Tiden var inne för Patrik Kummu att starta egen restaurang.

Nystart. Tiden var inne för Patrik Kummu att starta egen restaurang.

Foto: Malin Stenström

Veganmat2016-11-21 14:51

– Det är ju ingen myt att det är många arbetstimmar med att vara egen. Men jag hade ändå tänkt gå tillbaka och laga mat, om jag kan laga den som till min egen familj, säger han.

The Slope Slope är Visbys första helveganska restaurang och Patrik Kummu har använt sociala medier för marknadsföring.

– Det har spridits bra. Nu tror jag att man är redo för vegetarisk och vegansk mat här, på Gotland brukar folk vara snabba med att haka på trender, säger Patrik Kummu.

Att starta restaurang under lågsäsong är ett modigt val, som Patrik Kummu hoppas att Visbyborna ska uppskatta.

– Det är en signal att vi vill finnas långsiktigt i Visby och jag har fått många positiva reaktioner på att det kommer något nytt, säger han.

Målet är att ha fullsatt lokal med 50 gäster varje dag och menyn är en överraskning.

– Jag bestämmer varje morgon vilken mat jag ska laga. Ett mål är att köpa in grönsaker som är för fula för att säljas i butik, ha så lokalproducerat och ekologiskt som möjligt, säger Patrik Kummu.

Namnet The Slope Slope kommer från Patrik Kummus uppväxtort Brickebacken utanför Örebro.

– Jag växte upp där när de stora flyktingströmmarna kom och jag minns hur det började hända saker, matvanorna ändrades från potatis till couscous. Där lärde jag mig om mat, och jag vill hylla det genom namnvalet. Slope betyder backe, och "bricke" är ett annat ord för backe. Så egentligen heter restaurangen "Brickebacken", säger Patrik Kummu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om