Fler än vad som fick plats innanför dörrarna kom till onsdagskvällens stormöte på ungdomsgården i Vibble. Här gällde att samla krafterna, protestera och pressa politikerna.
Flygblad ska delas ut och över 800 namn på protestlistor som lagts ut ska bli många fler innan namnlistorna lämnas över i nästa vecka.
Demonstration
- Den 17 november samlas vi vid Leva och går till rådhuset. Vi ska vara många och visa att vi vill
skjuta upp nedläggningsbeslutet. Vi vill få en dialog med beslutsfattarna, sade Michael Juniwik.
Som talesman i arbetsgruppen för att rädda Vibble ungdomsgård konstaterade han att gruppen gjort vad den kunnat. Nu måste också alla andra ta vid.
-Arbetsgruppen kommer att överklaga nedläggningsbeslutet och kontakta Barnombudsmannen eftersom regionen brutit mot artikel 12 i barnkonventionen.
Enligt Michael Juniwik innebär den att barnen ska ges rätt att uttrycka sina åsikter och få dem beaktade i alla frågor som rör dem.
Mot konvention
I det här fallet har ingen frågat barnen före nedläggningsbeslutet.
Innan strategin lades upp för framtiden sammanfattade Michael Juniwik vad som hänt:
- Vi protesterar mot att beslutet om nedläggning fattats av kultur- och fritidsnämndens politiker utan dialog med berörda barn, ungdomar, föräldrarna och personal.
Han berättade om kallelsen som kom dagarna innan kultur- och fritidsnämndens sammanträde då beslutet fattades att lägga ner Vibble ungdomsgård.
- Fem rödgröna röstade för och fyra blå röstade emot förslaget, konstaterade Michael Juniwik.
Protestlistor
Arbetsgruppens medlemmar har träffat ledamöterna i nämnden och representanter från förvaltningen utan att få gehör för en dialog om ungdomsgårdens framtid.
- Nu gäller det att vi blir många som kräver dialog och att beslutet skjuts upp om nedläggning vid årsskiftet.
Skriv på protestlistor, följ oss på Facebook och gör inlägg, manar arbetsgruppen som organiserats av engagerade föräldrar.