I veckan släppte Friends, som arbetar mot mobbning, sin årliga nätrapport. Ungdomar i hela landet har tillfrågats om sitt liv på internet. Resultatet visar att en av tre unga har utsatts för nätkränkningar det senaste året, många av kommentarerna har en sexuell eller rasistisk karaktär.
– Ibland blir det väldigt heta diskussioner, konstaterar Diana Kasselbäck och tänker särskilt på en Twitterdebatt där en jämnårig tjej lagt ut saker som Diana menar var till för att provocera.
– Hon kastade ut kommentarer om tjocka människor och invandrare, säger hon.
Många gick till mothugg och Diana Kasselbäck gav sig in i debatten.
– Då var det någon 45-årig rasistisk man som började skriva och jag svarade typ "synd att det finns flera som är dumma i huvudet", säger hon.
I efterhand kan hon tycka att det kanske inte var den bästa reaktionen att kommentera honom personligen, men efter att ha följt den tidigare diskussionen var det vad hon tyckte.
– Jag blev ju lack. Fast sen gick det så himla långt att det blev komiskt istället, säger hon.
Varken hon eller kompisen Hannah Bro har fått ta emot personliga kränkningar, säger de, även fast de är väldigt aktiva på sociala medier:
– Vi lägger ut lite vad vi vill, men får ändå bra respons, säger Hannah Bro och kompisen Diana Kasselbäck tillägger:
– Om man inte har konstiga åsikter så får man inga påhopp.
Mathilda Sjöndin är 17 år och går på Wisbygymnasiet och hon undviker helt enkelt att posta vissa saker.
– Jag är mest åskådaren som bara läser vad andra skriver. Jag skulle aldrig skriva något som jag tror kan uppröra, säger hon.
I Friends nätrapport är kränkningarna tydligt kopplade till normer om hur killar och tjejer förväntas vara. Samtidigt svarar tre av tio att det förekommer rasistiska kränkningar. Det är just sådana ämnen som Mathilda Sjöndin avstår från att skriva om.
– Ja, jag undviker heta ämnena som feminism och flyktingar, konstaterar hon.
17-åriga Lina Jörnhammar menar att det är lättare att hålla sig utanför diskussionerna än att försöka framföra sin ståndpunkt.
– Det blir lätt missförstånd om man diskuterar på typ Twitter där man bara har 140 tecken för att skriva något, säger hon.
David Larsson har sett taskiga kommentarer skrivas på sociala medier, men har själv valt att inte skriva något.
– Det är ganska svårt för om man säger ifrån kan de istället ge sig på en själv, säger han.