Ka:feit slår igen portarna till årsskiftet

Vid årsskiftet blir det ny regi i kafélokalerna på Hästbacken i Visby. I fyra år har syskonen Therese och Fredric Nilsson drivit Ka:feit men nu är de redo för nya äventyr.

Mikaela och Fredric Nilsson samt Christopher Du Rietz och Therese Nilsson Du Rietz.

Mikaela och Fredric Nilsson samt Christopher Du Rietz och Therese Nilsson Du Rietz.

Foto: Dennis Pettersson/Arkiv

Visby2019-10-30 17:09

Efter fyra år på Hästbacken i centrala Visby känner familjen bakom ka:feit att de är sugna på nya utmaningar. Via ett inlägg på kaféets sociala medier fick kunderna veta att det till årsskiftet blir ny regi i lokalerna. 

– Affären är klar men jag kan inte säga något om vad som kommer dyka upp i lokalerna efter vi har lämnat. Men fram tills dess hoppas vi at många passar på att komma förbi, förklarar Therese Nilsson Du Rietz, delägare i ka:feit. 

Sedan 2015 har Therese tillsammans med brorsan Fredric drivit kaféet där hembakad fika och ordentliga luncher varit vardagsmat, en och annan after-work har också arrangerats. 

– Fokuset har alltid varit hembakat och bra fika, säger Therese.

Exakt vad som väntas för ka:feit-gänget efter årsskiftet är aningen oklart. 

– Det har varit en lång process att komma dit vi är nu och vi har inte hunnit med att fundera så mycket framåt. Det är roligt att jobba som vi gjort men det är också tidskrävande. 

Och inte helt oväntat är det blandade känslor som Therese känner inför framtiden.

– Man har spenderat mer tid här än hemma de senaste åren. Jag trivs som egenföretagare men det kan också kännas lockande med en vanlig anställning.

Och inte heller helt oväntat möttes nyheten med ledsna reaktioner. 

– På sociala medier trillade det in lite kommentarer och det känns som att vi kommer bli lite saknade, säger Therese Nilsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!