25-åring slog nere personal i butik

En 25-årig man har åtalats vid Gotlands tingsrätt för rån. Mannen snodde en godispåse och en smörgås i en livsmedelsaffär och när han blev påkommen slog han ner en i personalen.

Visby2019-09-27 11:00

Det var för snart ett år sedan som mannen gick in i en livsmedelsaffär i Visby och togs på bara gärning när han tagit en godispåse samt en smörgås och var på väg ut ur butiken utan att betala varorna.  

Enligt polisförhören fattande personal misstankar om mannen och en man hade med sig. ”Jag var ute i butiken och fick vibbar när jag såg dem, att de var potentiella snattare”, säger han i ett förhör.  

Han följde efter männen.

”Som jag minns det så gick jag ifatt honom vid utgången och bad honom följa med mig och prata”, berättar han och säger att sedan var allt svart.  

Det var när personal försökte ta tillbaka de stulna varorna som 25-åringen satte sig till motvärn och slog ner honom till golven med två kraftiga slag mot ansiktet. Personalen blev medvetslös och fördes i ambulans till lasarettet. 

25-åringen säger i förhör att han kände att någon tog tag i hans arm.

”Då drämde jag till honom. Sen sprang jag ut”, säger han som förnekar att det skulle vara fråga om ett rån.  

Varför han slog personalen, förklarar han:

"Han ville inte att jag skulle gå, det bara blixtrade till, det hände så snabbt jag fick panik".  

I stämningsansökan yrkar åklagaren på att brottsrubriceringen ska vara rån av motvärnsfall där någon med våld förhindrat gripandet.  Som alternativ anger åklagaren snatteri och misshandel.  

25-åringen har erkänt att han snattat en påse godis och en smörgås samt att han slog personalen i panik.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om