Festen som beseglade Rindis öde ägde rum 19 februari i år. Enligt tillsynsrapporten befann sig 120 personer i kårhuset vid tillfället, många av dem kraftigt berusade. Några månader senare avslog Förvaltningsrätten studentkårens överklagan och därmed var sista ordet sagt.
– Vi hade förhoppningar om att det skulle lösa sig, men det blev inte så. Om vi är besvikna? Ja, så klart är vi det, säger Daniel Michaneck, Rindis ordförande.
Han understryker att studentkåren ägnar sig åt betydligt mer än fest.
– Vår studiepolitiska och studiebevakande verksamhet, hur vi interagerar med universitet, regionen och andra aktörer – allt det där, som ju är vårt kärnuppdrag, har vi kunnat fortsätta med, säger Daniel Michaneck.
Samtidigt kommer man inte undan att pubhänget är en del av det sociala kittet i studentmiljön. När tillståndet drogs in tvingades man hitta andra sätt att mötas.
– Vi har inlett flera samarbeten med krogar och barer, så att vi kan fortsätta ha den typen av aktiviteter som vi hade i kårhuset förut. De träffarna har varit uppskattade. Sen finns det en tråkig ekonomisk aspekt i det där. Många har dåligt med pengar nu, och då hade det varit skönt och kunna komma till Rindi och få billig mat och ett pubquiz.
Och förstås är alkohol inte ett måste när studenter ska umgås.
– Vi har fått lägga lite extra krut på andra typer av sociala aktiviteter. Till exempel har vi en bokgrupp som sitter här på Rindi och läser, en sygrupp och ett "community kitchen", som lagar billig mat på ett hållbart sätt.
Har intresset för de grupperna ökat när det saknats bar?
– Svårt att säga. Allt vi gör är studentdrivet. Det här aktiviteterna har efterfrågats, och kanske skulle det ha sett precis likadant ut även om vi hade kvar tillståndet. Jag tänker att allt det där förmodligen hade kunnat kombineras med en studentbar.
Har ni tappat medlemmar?
– Det exakta medlemsantalet kan vi slå fast först vid terminens slut. Men ja, det är några färre nu än det var förra hösten.
Den som får sitt alkoholtillstånd återkallat måste i regel vänta minst tre år innan ett nytt kan beviljas. Före det anses man inte vara lämplig, meddelar regionens alkoholhandläggare.
– Vi tar det här på största allvar. Vi kommer inte ansöka förrän har vi en organisation som klarar av det här ansvaret, säger Daniel Michaneck.