Alyhr bygger hälsocenter

Spa, massage, hud- och fotvård, smink och nagelvård, frisersalong, café och butiker.- Javisst ska det bli skönhetssalong i bilsalongens lokaler på Öster, säger Henrik Alyhr.

Visby2011-03-10 06:00

I går gav byggnadsnämnden bygglov för den ändrade användningen av Alyhrs bilsalong i kvarteret Björnen 1 till affärslokaler och skönhetsvård för hela människan.

Direkt skrev Henrik Alyhr kontrakt med Mona Johansson-Sandgren som flyttar Studio Blå från Adelsgatan till hörnet Skolportsgatan och Kung Magnus väg på Öster.

Parkeringsfrågan kommer att lösas i fastighetens närhet. Alyhr får hyra minst tio parkeringsplatser av Wisab vid gamla brandstationen i kvarteret Dovhjorten 10.

- Nu går det snabbt. Rivningen inne i kvarteret är i gång för fullt och efter ombyggnad är siktet inställt på invigning i maj, berättar Henrik Alyhr.

Efter att ha varit bilhandlare i hela sitt liv går han nu in i skönhetsbranschen. Bilsalongens tid är ett avslutat kapitel och nu väntar något helt nytt.

- Jag begriper mig inte så mycket på det och har aldrig varit inne på en damsalong. Men fotvård vore skönt, det vågar jag mig kanske på, säger han.

Mona Johansson-Sandgren berättar om satsningen på ett hälso- och skönhetscenter med inriktning på välbefinnande och hela människan.

- I gatuplanet blir det café och fyra butiker, bland annat en med inredning och möbler och en tatuerarverkstad. Spa med massage, hudterapi och nagelvård samt rum för smink och undervisning. I källarplanet blir det jacuzzi, bastu och behandlingsrum.

Eventuellt kommer hon att anställa en person i receptionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om