Visst händer det att kunderna tittar till en extra gång när de möter Anna-Lena Lithberg i den nyöppnade butiken.
– Men alla kan inte placera mig, säger hon och berättar att mat och dryck i kombination var det hon tyckte var allra roligast på sin förra arbetsplats.
Efter sommarjobb på Systembolaget i Nynäshamn började Anna-Lena Lithberg år 2002 i butiken på Stora torget i Visby. När innerstadsbutiken bommade igen två år senare flyttade hon med upp till Östercentrum, där hon hjälpt kunder att välja vin i 19 år.
– 23 år sammanlagt har jag varit på Systemet, säger hon och berättar hur drömmarna om ett nytt vägval i livet sakta växte fram.
Handarbete, att sy och sticka, har alltid varit Anna-Lena Lithbergs stora hobby och avkoppling.
– Man kan inte vara stressad om man ska sitta och sticka, för då får man lägga stickningen ifrån sig, säger hon.
När sambon Stefan Johansson, som är egenföretagare och plåtslagare, byggde till sina lokaler blev en del ledig – i det som en gång var förråd till gamla flygplatsen vid Hangarvägen.
– Jag har alltid drömt om att få hålla på med det som varit min hobby. Det var både spännande och läskigt, säger Anna-Lena Lithberg om beslutet att i våras säga upp sig från sin trygga anställning för att öppna eget.
Om ett par veckor fyller hon 60 år, och har aldrig tidigare drivit eget företag.
– Jag tänkte att om jag inte gör det här nu kommer jag att ångra det när jag går i pension.
Att dra i gång butiken "Garn och tygverkstan" med tillhörande webbshop var mer jobb än Anna-Lena Lithberg hade trott.
– Jag är inte den hajaste på såna grejer och jag har fått ta hjälp, säger hon och berättar att hon också gått med i ett nätverk med kvinnliga företagare:
– Där får jag hjälp och idéer, och vi pushar varandra.
Någon större idétorka tycks det nu inte vara, för Anna-lena Litberg fyller lugna stunder mellan kundernas besök med kreativt handarbete.
– Man kan göra ganska mycket kul, säger hon och visar herrkalsonger i trikå med kanelbullar på.
Till jul lovar hon lussebullar som motiv, men annars är det barnkläder med roliga tryck, och garner från stora välkända danska och norska märken, som är basen i verksamheten.
– Många kommer tillbaka och frågar mig om råd när de har kört fast, och självklart får de hjälp, säger hon och berättar hur sommargotlänningar hela sommaren haft med sig hela stickningen in för att få handfast rådgivning.
Vägg i vägg driver Stefan Johansson och Anna-Lena Lithberg sina firmor. I mitten möts de i det gemensamma fikarummet.
– Hangarvägen skulle egentligen stängas av 1993, säger han och berättar att planen då var att dra en ny väg närmare Bingers kvarn.
Så blev det inte. Däremot fick vägen i fjol ny asfalt. Såväl vägren som trottoar saknas helt, på det som nu växer fram som en ny affärsgata.
– Det känns läskigt. Många går här varje dag, och det körs fort på den här vägen, säger Anna-Lena Lithberg.
Längs gatan finns också padelhall, lunchrestaurang, spa- och badbutik, blomsterhandel, tryckeri, golfklubb, flygklubb och uthyrning av byggställningar. Trots tät trafik och många företag är 60 kilometer i timmen tillåten hastighet.
Moni Malmqvist driver "Blommor och ting" med sin man Ted Müller och hon vill ha belysning i de gatlampor som i många år varit släckta på parkeringen. Något behöver också göras för att öka säkerheten längs Hangarvägen, anser hon:
– Den här vägen är hemsk. Vi har jättemycket äldre som handlar och det finns inte ens övergångsställe.