Anrik butik i Visby stänger

Butiken Odds Guld etablerades i Visby år 1969, men nu väljer ägaren att stänga.

Butiksägaren och guldsmeden André Magnusson.

Butiksägaren och guldsmeden André Magnusson.

Foto: Anna Ekeroth

Visby2022-02-14 11:25

– När passionen för butiksverksamheten inte finns längre, då är det dags att gå vidare, säger butiksägaren och guldsmeden André Magnusson, i ett inlägg på Facebook och på butikens hemsida.

I mer än 20 år har André Magnusson varit del av Odds Guld, som ligger precis i början av Adelsgatan vid Södertorg i Visby innerstad. 2009 tog han över butiken från pappa Odd Magnusson.

– Det har varit många år med mycket tids- och energikrävande arbete och nu känner jag att jag vill ha mer tid för min familj och för att göra det jag verkligen mår bra av, säger André Magnusson.

Stängningen är inte en följd av minskat intresse från kunder och butiken har klarat sig bra genom pandemin, berättar André Magnusson när GA når honom. Vad han ska ägna sig åt framöver är ännu inte klart.

– Stängningen kommer att ske på ett lugnt och sansat sätt så att kunder har chans att beställa något innan om de vill. Sedan ser jag fram emot en ledig sommar för första gången på länge.

Butiken kommer att ha öppet fram till och med 31 maj 2022. Inom kort kommer det att bli en utförsäljning av samtliga varor i lager, uppger bolaget. 

Fastigheten som inrymmer Odds Guld är nu även såld. Vem den nya ägaren är vill André Magnusson inte kommentera.

André Magnusson vid sin arbetsplats i butiken.
André Magnusson vid sin arbetsplats i butiken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!