Årets första kryssningsbesök är här

Bussar och guider väntade på kajen i Visby när Viking Cinderella blev första fartyg att inleda årets kryssningssäsong.

Cinderella

Cinderella

Foto: Henrik Radhe

Visby2021-06-08 10:00

Kryssningstrafiken och verksamheten kring nya kryssningskajen i Visby har drabbats hårt av pandemin. Viking Line blev första rederi att angöra Visby hamn och inleda årets säsong. För första gången sedan coronapandemin bröt ut i mars i fjol återgick rederiets fartyg Viking Cinderella i torsdags i kryssningstrafik igen. Klockan 08:30 på tisdagsmorgonen angjorde hon Visby hamn, där bussar och guider väntade på kaj. 

Fartyget kommer att trafikera Östersjön hela sommaren, men på grund av rådande inreserestriktioner till Polen och Danmark har rederiet valt att ställa in inplanerade avgångar till Gdansk den 27 juni och Bornholm den 12 juli. I stället dirigeras de resorna om till Visby och Ystad.

– Vi hoppades att smittläget och vaccinationerna skulle medge några utrikes kryssningar redan i juni och juli, men är samtidigt stolta över att snabbt ha ställt om så att vi i stället kan erbjuda en helt ny kombination av Ystad och Visby för våra resenärer, säger Kenneth Gustavsson, försäljningsdirektör för Viking Line Skandinavien.

Det 191 meter långa fartyget har plats för 2 560 passagerare, men fylls bara till hälften för att garantera social distansering ombord i restauranger och butiker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!