Trafikolycka i centrala Visby – bil har voltat

Klockan kvart i åtta kom ett larm om en trafikolycka på Visborgsgatan på onsdagsmorgonen. En bil voltade och hamnade på taket. Två personer har förts till sjukhus för kontroll, enligt räddningstjänsten.

Bilolycka på Visborgsgatan

Foto: Henrik Radhe

Visby2024-06-05 07:54

En olycka inträffat på Visborgsgatan, i höjd med hotell Solhem strax före klockan 8 på onsdagsmorgonen. Enligt räddningstjänsten ska två bilar ha kolliderat. En av bilarna hamnade på taket och behövde bärgas från platsen.

undefined
Situationen såg närmast surrealistisk ut, där bilen låg upp och ned och täckte hela körbanan.

Under tiden som polisen och räddningstjänst arbetade var vägen avstängd, men öppnades igen för trafik vid 8.30. Då hade bland annat 32 danska turister väntat på hotellet, för att deras buss skulle kunna komma ut från parkeringen.

En ambulans lämnade området, utan sirener påslagna.

– Två personer har förts till sjukhus för kontroll, säger Kurt Jonsson, ledningsoperatör på Räddningscentral Mitt.

undefined
Polisen dokumenterade olyckan, en kollision mellan två fordon, medan räddningstjänsten förberedde ett lyft av den bil som låg upp och ned.

Vad som orsakat olyckan är ännu oklart. Men grannar vid olycksplatsen har länge varnat för att något ska hända.

– Den här gatan kör många minst 50 kilometer i timmen på. Här har varit fruktansvärt, säger Anette Lindahl och berättar om gångtrafikanter som dagligen korsar Visborgsgatan utanför Skansport:

– Här kommer kryssningspassagerare och jag har bara väntat på att något skulle hända. Nu hände det, säger Anette Lindahl och menar att det efter olyckan måste byggas vägbulor och bli en betydligt lägre hastighet på gatan.

undefined
Anette och Bengt Lindahl hörde smällen och rusade ut. Deras grind är fem meter från olycksplatsen. "Våra barnbarn får aldrig gå ut ensamma", säger Anette.
undefined
Grannarna Maria Gomez och Anette Lindahl har länge befarat att en olycka skulle ske. De vittnar om mycket höga hastigheter på Visborgsgatan och kräver en sänkning.

Grinden till deras fastighet är bara fem meter från olycksplatsen där bilen låg upp och ned.

– Våra barnbarn får inte gå ut själva genom grinden. Nu måste något hända, säger hon.

Uppdaterad 15.15

Enligt Ola Österling vid polisens regionledningscentral har man nu upprättat en anmälan om misstänkt brott. Vad det är för brottsrubricering i nuläget kan han dock inte svara på.

undefined
Bilen stängde av Visborgsgatan, där bland annat 32 danska turister väntade på att deras buss skulle kunna komma ut från hotell Solhem.
undefined
undefined
Trafikolycka på Visborgsgatan.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

 

undefined
Grannen Anette är kritisk till trafiksituationen på gatan, som är hårt trafikerad av både bilar, cyklister och fotgängare.
Karta: Visborgsgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!