Bonussystrar på plats för att fira okända studenter

Fredagen den 7 juni springer studenterna ut på Wisby strands balkong till publikens jubel. Men alla kanske inte har en familj där som tar emot dem. Därför finns Zanna Dunstrand och Amanda Cronholm på plats laddade med nallar och kramar.

Även i år kommer Wisbygymnasiets studenter springa ut från Wisby Strand.

Även i år kommer Wisbygymnasiets studenter springa ut från Wisby Strand.

Foto: Henrik Radhe

Visby2024-06-01 15:16

Det började med en video på Tiktok. En användare berättade om sin sorg över att inte ha någon att springa ut till på studentdagen. Klippet fick stor spridning och möttes av kärlek runt om i landet. På Gotland ledde det till att Amanda Cronholm och Zanna Dunstrand gick ut i sociala medier och erbjöd sig vara bonussystrar till den som behöver. 

Deras initiativ resulterade i ännu en våg av kärlek i kommentarsfälten. 

– Det delades över hundra gånger och fick en himla massa likes. Det var många som ville skänka presenter och stötta, berättar Zanna Dunstrand tre månader efter initiativet. 

De har däremot inte fått kontakt med någon student i behov av deras tjänster. Hon hoppas att det är något positivt, att det innebär att alla har familj och vänner där vid utspringet. 

undefined
Även i år kommer Wisbygymnasiets studenter springa ut från Wisby Strand.

Alternativet är att det finns dem som inte vågar blotta sin ensamhet. 

– Vi har varit lite oroliga kring det, därför har vi bett lärare och föräldrar att höra av sig om de tänker på någon. 

Trots att de inte har någon specifik student att välkomna ut i vuxenlivet så kommer de vara på plats utanför Wisby Strand på studentdagen den 7 juni. 

– Amanda och jag kommer samla in nallar och tar emot Swish-gåvor som vi ska handla presenter för. Sen åker vi ner till studentfirandet och ger ut dem till dem som vill ta emot det, eller de som ser ut att behöva det, säger Zanna Dunstrand. 

undefined
"Jag lever efter en tanke att det enda sättet att förändra världen är att gå ut och göra fina saker för andra så fort man har möjlighet", säger Zanna Dunstrand, nattvandrare och grundare av gruppen Gotlands skyddsänglar.
undefined
Amanda Cronholm är en av två bonussystrar att hålla utkik efter om du som student vill bli lite extra firad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!