Bråk i rondell – bilister hade ”animerad diskussion”

Under tidig fredagsmorgon var en krock nära att inträffa i rondellen på Söderväg. En bilist tvingades tvärbromsa för en annan som kört in i rondellen i hög fart. Efter det blev det bråk.

Enligt polisen uppstod en ”animerad diskussion” mellan två bilförare, där det visade sig att den ena var onykter.

Enligt polisen uppstod en ”animerad diskussion” mellan två bilförare, där det visade sig att den ena var onykter.

Foto: Emil Lundberg

Visby2024-06-28 09:32

Klockan kvart i tre på fredagsmorgonen tvingades en bilist till en kraftig inbromsning för att undvika kollision med en annan bilförare – som enligt uppgift ska ha kört väldigt fort och vårdslöst genom rondellen på Söderväg. Bilisten som tvingats bromsa blev förbannad och fick stopp på den snabbkörande bilföraren, varpå bråk uppstod.

– Som jag förstår det så har två bilförare blivit arga på varandra i en rondell, där de – efter att den ena fått tvärnita – så småningom inlett en animerad diskussion, skulle man kunna säga. Den som tvärnitat kom ikapp den andra bilföraren och hade därefter tillkallat polis, säger Daniel Wikdahl vid polisens regionledningscentral.

Den ”animerade diskussionen” hade uppstått i höjd med Palissadgatan efter att de båda bilarna stannat, och när polisen kom till platsen fattade man misstanke om rattfylleri på den snabbkörande bilisten.

– Han blåste positivt och fick både körkort och bilnycklar omhändertagna och är nu misstänkt för grovt rattfylleri. Båda bilförarna var män i 30-årsåldern, säger Daniel Wikdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!