Budgivningen var avgjord – då upptäcktes ny skada

Evighetsprojektet att få gamla Renokiosken vid Endreväg i Visby såld har dragit ut på tiden. En vattenskada som uppkom efter att budgivningen var avgjord ska vara anledningen.

Under hösten lades gamla Renokiosken ut till försäljningen och ett tag senare avslutades budgivning. Sedan dess har det varit tyst.

Under hösten lades gamla Renokiosken ut till försäljningen och ett tag senare avslutades budgivning. Sedan dess har det varit tyst.

Foto: Edvin Högdal

Visby2024-04-14 06:15

Det har gått ungefär tio år sedan Hemmakväll lämnade lokalerna, som en gång huserade den klassiska Renokiosken. Redan då stod det klart att regionen skulle sälja fastigheten på Endreväg – men först efter att marken sanerats. 

Senapen 25, som den officiella fastighetsbeteckningen lyder, har nämligen klassats som en av Visbys mest förorenade platser. Detta eftersom tvättvätska trängde ner i marken under den tid som det bedrevs kemtvätt på adressen.

Först 2022 – efter att marken sanerats och kontrollerats grundligt under åtta år – konstaterades att Renokiosken var redo att läggas ut på den öppna marknaden.

I oktober förra året dök annonsen till slut upp hos mäklaren och följetongen såg ut att få ett snart slut. Efter det: Total tystnad, trots att budgivningen avgjordes i slutet av förra året. 

 Så – vad hände?

undefined
"Vi ser att åtgärderna är hanterbara och kan genomföras inom kort", säger Jenny Iversjö vid mark- och exploateringsavdelningen på regionen.

Enligt Jenny Iversjö, avdelningschef för Region Gotlands mark- och exploateringsavdelning, har processen bromsats upp på grund av en skada på fastigheten.

– Det är en vattenskada som uppkom efter att budgivningen vad färdig och Region Gotland ska vidta vissa åtgärder kring det enligt överenskommelse med köparen, skriver hon i ett mejl.

Handlar det om en omfattande skada, och kommer det att påverka försäljningen?

– Vi ser att åtgärderna är hanterbara och kan genomföras inom kort och att försäljningsprocessen kan tas vidare efter det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!