Butikerna får tillstånd för julmys

Förra året skapade butikernas jullyktor stor uppståndelse. I år blir det julefrid. Visby Centrum har nämligen ansökt och fått tillstånd för att skapa julstämning.

Förra julens ljuslyktedebacle rörde upp känslorna hos många butiksägare.

Förra julens ljuslyktedebacle rörde upp känslorna hos många butiksägare.

Foto: Johan Kurelid/arkiv

Visby2019-11-30 19:46

Ljuslyktorna som innerstans butiksägare ställde ut kring juletid förra året blev föremål för stora diskussioner. Bland annat väcktes frågan om butikerna hade tillåtelse att ställa ut lyktor eller inte.

Ett år senare ser samma procedur inte ut att upprepas. Föreningen Visby Centrum har nämligen ansökt och fått tillstånd för att ha lyktor utanför butikerna. Tillståndet gäller för butiker som ingår i föreningen och gäller från i fredags tills sista december.

Det var i slutet av november i fjol som många butiker fick besök av en tjänsteman från regionen. Beskedet var tydligt: Lyktorna krävde tillstånd – annars skulle de bort. Kravet väckte starka reaktioner hos butiksinnehavarna som menade att de bara ville skapa julstämning.

Tjänstemannens tilltag uppskattades inte heller av regionens tekniska direktör Patric Ramberg, som samtidigt gav tydliga besked om att ljuslyktorna i innerstan minsann skulle få vara kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!