Chef säger upp sig: ”Har med situationen att göra”

Nu har två chefer sagt upp sig från sina poster på lasarettet. Enligt en av dem har det med ”hela situationen” och bemanningsläget på lasarettet att göra.

Jenny Karlsson är enhetschef på kirurg och urologavdelning A4 på Visby lasarett. Nu har både hon och hennes biträdande sagt upp sig från sina chefstjänster.

Jenny Karlsson är enhetschef på kirurg och urologavdelning A4 på Visby lasarett. Nu har både hon och hennes biträdande sagt upp sig från sina chefstjänster.

Foto: Hanna Mi Jakobsson

Visby2024-06-20 12:01

Två chefer, enhetschefen för kirurg- och urologavdelningen, Jenny Karlsson, och hennes biträdande chef har båda sagt upp sina chefsposter på Visby lasarett med anledning av den situation som råder och den senaste tidens turbulens på avdelningarna.

En källa skriver att Jenny Karlsson är en duktig och omtyckt chef som alltid försöker göra sitt bästa i olika situationer. Att nu hennes biträdande också säger upp sig anser källan inte vara så konstigt. Enligt uppgift har det varit kaosartat på avdelningen:

– Jag förstår om ingen vill ta över stafettpinnen, berättar källan.

Jenny Karlsson själv bekräftar uppgifterna:

– Ja, både jag och min biträdande har sagt upp oss. Det har väl med hela situationen generellt att göra egentligen. Sen vet jag inte om jag vill kommentera det mycket mer än så, säger Jenny Karlsson.

Vad händer nu för din del?

– Jag ska nog gå tillbaka till att vara sjuksköterska.

Så du blir i vart fall kvar på lasarettet i någon form?

– Ja, jag tänker det.

Hur är situationen där nu skulle du säga?

– Just nu ser bemanningsläget lite bättre ut, på grund av en kraftsamling av våra planerare bland annat, som gjort ett stort arbete med att pussla. Men även medarbetare som verkligen ställt upp i väldigt hög grad skulle jag vilja tillägga. Det är ju en svår situation med många medarbetare och planerare som kämpar och ställer upp för verksamheten.

Känner ni att ni får något stöd uppifrån?

– Ja men till viss del, absolut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!