Clarion siktar högt med fyra frukostmatsalar

Hotellbranschen är en av pandemins mest drabbade. Men på Clarion i Visby siktar man högt inför sommaren – bland annat med fyra frukostmatsalar.

Viktoria Andersson, vd, tror på en stark sommar för Clarion.

Viktoria Andersson, vd, tror på en stark sommar för Clarion.

Foto: Pressbild

Visby2021-03-19 18:35

Vid den här tiden för ett år sedan gick Clarion från att vara ett fullbokat hotell till att endast ha tio gäster i huset.

Vid torsdagens näringslivsfrukost berättade Viktoria Andersson, vd, om hur tuff våren var förra året. Hur hon fick säga upp så mycket personal att hon till slut var den enda som på pappret var anställd. 

– Under våren stod vi inför att stänga hela hotellet och det var först i juni vi kunde börja anställa igen.

Men nu är läget annorlunda. Hoppet har återvänt.

– Nu känns det jättebra. Vi är supertaggade, rekryteringen är på plats och restaurangen kommer att vara öppen alla dagar. Det känns väldigt ljust inför sommaren, säger Viktoria Andersson. 

Hon berättar att det under den svåraste perioden var mycket gråt i korridorerna, många samtal där personalen fick plåstra om varandra.

– En positiv effekt är att vi är mycket tajtare nu. Stämningen är god, personalen mår bra. Vi har blivit stärkta av utmaningarna, säger hon. 

– Dessutom har pandemin gjort att vi är mer snabbfotade, testar saker. Kommer vi på något så tvekar vi inte utan provar. Personalen är med och påverkar och vi gör saker snabbt, säger Viktoria Andersson. 

Mitt i satsningen står ändå minskad smittspridning i fokus. Städning med plasthandskar, byte av utrustning mellan varje gäst och munskydd i hela hotellkedjan. 

– Bland annat kommer vi att ha fyra frukostmatsalar i sommar för att det ska kännas tryggt för gästerna, säger hon. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!