De fick hittelön för sitt fynd

Mitt i leken hittade barnen en stulen skulptur. I går fick de 2 000 kronor i hittelön hos polisen.

Hittelön. Barnen från Norrbackaskolan hittade den stulna skulpturen och i går fick de 2 000 kronor i hittelön hos polisen.FOTO: HENRIK RADHE

Hittelön. Barnen från Norrbackaskolan hittade den stulna skulpturen och i går fick de 2 000 kronor i hittelön hos polisen.FOTO: HENRIK RADHE

Foto: Henrik Radhe

Visby2011-12-01 04:00

När barnen från förskoleklassen Örnen på Norrbackaskolan lekte gjorde de sitt fynd. I en buske bakom S:t Görans ruin låg något skumt.

- Jag tittade in i busken, och trodde det var en pokal eller en isskulptur. Vi ropade på lärarna som lyfte fram den. Då blev jag så där jätteglad, säger Vidar Liljenberg.

Tillsammans med sina kompisar var han för några veckor sedan med och hittade Cecilia Carléns skulptur som tidigare stulits från lasarettet. I går fick de sin belöning. Konstverket är värt 20 000 kronor och hela klassen får nu dela på 2 000 kronor i hittelön. I polishuset väntade Region Gotlands Åsa Pettersson med kontanter, och journalister från radio, webb och tidningar. All uppmärksamhet var nog minst lika kul som själva pengarna. Stämningen var på topp, och idéerna är många vad man ska hitta på för de välförtjänta pengarna. Minigolf, glass eller kanske vänta till det nya leklandet öppnar i Flextronicshuset. Fyndet i busken har lärt eleverna att ärlighet lönar sig och varar i längden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om