”Ät pasta på alle dine rasta”, står det på matvagnen utanför Ica Wisborg i södra Visby.
En som gjort det i en kvarts sekel är ägaren, 42-årige Johan Engelbrektsson.
Tröttnar du aldrig?
– Nej! Jag äter jag pasta hemma också, men då blir det andra såser. Någon måtta får det vara.
År 1994 öppnade Pastavagnen för första gången i Visby och tre år senare tog då 17-årige Johan Engelbrektsson över verksamheten, efter att han köpt företaget på auktion.
– Jag hade gått ett år på hotell- och restaurangprogrammet och kände att det var roligare att jobba än att gå klart studierna. Jag har alltid velat vara egen.
Så Johan lånade 50 000 kronor av morfar och sedan var affären i hamn.
Har du betalat tillbaka?
– Ja, haha, det gjorde jag första året.
Johan har aldrig ångrat sitt köp. Än i dag är det ofta honom kunden möter i luckan.
– Jag tycker fortfarande att det är roligt att stå här, speciellt under lunchrusch. Jag gillar stressen och pusslandet, att få allt i ordning.
Många matvagnar har kommit och gått. Vad är det som gör att ni finns kvar?
– Att vi serverar snabb, god och billig mat.
När andra matlådor passerat hundralappen ligger Pastavagnens stora låda på 65 kronor. Men det rådande världsläget påverkar även dem.
– Vårt durumvete kommer till exempel från Ukraina... Så det gäller att förhandla inköpspriserna, men det är jättesvårt i år.
”Ska du ha skruvar ella penne?”
Den frågan fick kunderna svara på i Pastvagnens begynnelse. Men efter några år fick pennen stryka på foten och nu är det fusilli för hela slanten. En del såser har dock stått pall sedan starten, till exempel storsäljaren med ädelost, som följde med i köpet år 1997.
Sedan finns det en del moderniteter på menyn, som kebabsåsen...
– Den är det senaste tillskottet, men jag vet inte om jag vill kalla den ny. Den är nog fem år nu.
På frågan om Johan har någon speciell milstolpe tvingas han tänka ett tag, innan han svarar:
– Det skulle vara när vi öppnade den andra vagnen, för tolv år sedan.
Han konstaterar även att Pastavagnen blivit många gotländska ungdomars första arbetsplats. Johan gissar att han anställt omkring 70 personer genom åren.
Och på tal om siffror: Varje vecka rör de ihop 300 liter sås. Och på ett år kokar de tio ton pasta. Och under sina 25 år har Johan vikt omkring 800 000 folieformar.
– Ge mig fem år till, sedan har jag vikt en miljon.