De prisades under Visby centrums gala

Under lördagskvällen arrangerade Visby centrum sin årliga julfest där flera personer och butiker prisades.

Roland Salemark, Tuppens krog och Café Mirell är några av vinnarna.

Roland Salemark, Tuppens krog och Café Mirell är några av vinnarna.

Foto: Montage

Visby2019-11-23 23:05

Priset "Årets hotell" gick till Best Western Strand Hotel. Motiveringen löd:

"Med ett tydligt fokus på service och att stärka upplevelsen för gästen genom kulturella och kulinariska evenemang, attraherar de både långväga gäster och gotlänningar till att gladeligen återkomma gång på gång för den familjära stämningen. Detta skapar liv och rörelse i stadskärnan året runt och gör att Årets hotell i Visby Centrum är Best Western Strand Hotel."

"Årets café" blev Café Mirell.

"Med envishet, målmedvetenhet och ett jädrar anamma av sällan skådat slag har de skapat ett unikt koncept som uppskattas av lunch och fikasugna gäster från alla generationer. Allt som tillagas är gjort från grunden med stor omsorg för både miljö och smakupplevelse. Att dessutom värdskapet är omfamnande och fyllt av värme gör att Årets café i Visby Centrum är Café Mirell."

Priset "Årets kedja" gick till Rituals.

"Stora leenden är det första man möts av när man kliver in. Värdskapet och bemötandet är prioriterat genom en hög servicegrad, bred kunskap och föredömliga öppettider. Detta kombinerat med att alltid ge kunden det där lilla extra gör att Årets kedja i Visby Centrum är Rituals."

"Årets inspiratör" blev H10 Market.

"Årets vinnare är aktiva och inspirerande i sitt användande av sina sociala kanaler. De kan sina kunder och har skapat enkla vägar till konvertering genom Instagram shopping länkat till deras nya webbshop. De bjuder in till olika evenemang i lokalen som bidrar till liv och rörelse i stadskärnan och lyfter på ett inspirerande sätt fram sina noga utvalda produkter. Med cirkulärt tänk har man dessutom valt bort köphetsen till förmån för det hållbara och återvunna - det tycker vi är inspirerande! Årets inspiratör är H10 Market."

"Årets hederspris" gick till bokhandlaren Roland Salemark.

"Med djupa kunskaper och med det allra största av hjärtan har årets hederspristagare under snart 15 år spridit värme och glädje till såväl kunder som till sina kollegor i stadskärnan. Med stor passion, en till synes aldrig sinande energi och med den unika egenskapen att få varje kund att känna sig unik är årets vinnare en ovärderlig eldsjäl för Visby Centrum och hela Gotland. Årets hederspristagare är bokhandlare Roland Salemark."

"Årets restaurang" blev Tuppens krog.

"I en rogivande och stämningsfull miljö har det skapats en familjär gastronomisk pärla. Här möts man av en omfamnande och välkomnande atmosfär som sedan fortsätter som en röd tråd genom hela besöket. Med glimten i ögat presenteras en äventyrlig men samtidigt enkel mat baserad på spännande lokala råvaror som hyllas av såväl gotlänningar, besökare och recensenter. Årets Restaurang i Visby Centrum är Tuppens krog."

Det sista priset, "Årets pris", blev Irisdals blomsterhandel." Motiveringen löd:

"Få butiker har en sådan lång historia och har betytt så mycket för så många människor i livets alla faser. Den genuina servicekänslan som präglat verksamheten under alla år sitter i väggarna och absorberas av alla nya medarbetare från första dagen de kliver in genom dörren. Gedigen kunskap, omsorg, nyfikenhet och en lekfullhet som aldrig vissnar gör att Årets butik i Visby Centrum är Irisdals Blomsterhandel."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!