De ska driva nya Restaurang Bolaget

Efter ägarbytet i våras får Restaurang Bolaget nu ny köksmästare och driftschef. "Våra stamgäster kommer att känna igen sig".

Ny köksmästare på restaurang Bolaget är Anna Beauregard Camp och Andreas Jenshammar tar över som driftschef. De lovar att gästerna kommer att känna igen sig.

Ny köksmästare på restaurang Bolaget är Anna Beauregard Camp och Andreas Jenshammar tar över som driftschef. De lovar att gästerna kommer att känna igen sig.

Foto: Henrik Radhe

Visby2019-09-20 12:44

Restaurang Bolaget på Stora torget startades för 13 år sedan av Henke Fredmark, Johan Strömberg och Eva Toivonen. I april sålde de restaurangen till Murat Özyurt Eldenblom, som även äger restaurangerna Plaza och Trossen.

I måndags började Andreas Jenshammar som ny driftschef. Han kommer närmast från jobbet som restaurangchef på Strand hotel, men har en lång historia inom den gotländska krogvärlden, inte minst på Bakfickan.

– Jag har inte riktigt kommit in i min roll än, det tar ett tag. Men jag tror att vi har en bra mix av ny personal och gammal, rutinerad personal. Vi har ett helt nytt köksteam sen början av september, säger han.

Ny köksmästare är Anna Beauregard Camp, som i våras började på systerkrogen Systemet.

– Våra stamgäster kommer att känna igen sig, absolut, det här är en fransk bistro och det ska det fortsätta vara franskt – men med lokala, svenska råvaror, säger Anna Beauregard Camp.

Hon hoppas ändå kunna tillföra något nytt.

–  Det är inte helt vanligt med kvinnliga köksmästare, jag hoppas att jag kan bidra med en kvinnlig touch och tillföra något när det gäller smak, färg och textur.

Vad den nya regin kommer att innebära på sikt, återstår att se.

– Det får vi se. I nuläget kommer Bolaget att vara som Bolaget har varit förut. För gästerna tror jag inte att det kommer att bli så stor skillnad. Vi kommer att fortsätta driva den som en av gotlands bästa krogar, säger Andreas Jenshammar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!