Det säger några gymnasieungdomar under en rast i Säves cafeteria.
Sju ungdomar sitter och spelar kort vid ett bord. Vi frågar om de känner igen bilden som polisen målar upp i tisdagens GA, att det finns mycket cannabis bland unga på Gotland nu?
Det gör de. Men de framhåller också att polisens uppfattning kan vara resultatet av ett effektivare arbete.
De berättar att det var när de kom till Säve som de började märka av och tänka på det här med cannabisrökning. De flesta av dem vet andra som använder drogen ibland på fester. Men det märks inte så mycket på skolan, tycker de, även om det snackas en del.
- Jag vet de som testar och håller på med det ibland på fester. De tycker att lika väl som de dricker alkohol kan de röka, säger Linda Henriksson.
Personliga skäl
- Jag vet en som säger att han använder det av medicinska skäl. Men jag vet inte hur han får tag på det. Jag vet andra som röker också, säger Thim Wiman.
Felicia Jacobsson berättar att hon förra året skrev en uppsats om droger. Hennes framtidsplaner är att arbeta med människor, ungdomar och missbruk på något sätt.
- För den som vill är det lätt att få tag på. Jag intervjuade en tjej som sa att hon bara kunde ringa nån kontakt så hade hon det på tio minuter, säger Felicia Jacobsson.
- Annars har jag inte sett nån som håller på. Men folk är kanske inte så tydliga. Och jag är helt emot det.
Knarkhundar
Ungdomarna tror inte att det finns särskilt mycket cannabis på skolan. Det skulle vara ganska dumt att ha det i skåpen eftersom polisen ibland kommer dit med knarkhundar.
- Förra terminen var de här och visade upp sig och lät folk hälsa på hundarna för att vi skulle vänja oss. De sa att de skulle vara på skolan oftare, säger Cindy Engström.
- Jag har hört att det har funnits i nåt skåp. Eftersom det är många som röker så finns det säkert några som säljer också, tror Linda Henriksson.
- Jag har ingen koll alls, menar Kasper Malmqvist.
Köpt via nätet
Alla de sju ungdomarna säger att de inte vet någon som odlar cannabis. Men de vet folk som har köpt via internet. De är eniga om att det verkar finns mer tolerans för drogen bland alla typer av människor.
- Det är spritt bland alla, det kan vara vem som helst inom olika grupper och vid alla möjliga tillfällen, menar Felicia Jacobsson.
- Jag tror inte att det spelar någon roll vilken uppväxt du har utan mer vad du är för typ av människa. Det kanske är mer lockande att testa om du kommer från en "fin" familj. Och lättare att fortsätta om föräldrarna är toleranta.
Eleverna menar att lärarna sällan pratar med dem om droger.
Musikläraren Magnus Thorell säger att han inte har märkt något konkret i skolan.
- Men man hör en del som verkar vara lite mer än bara skämt. Att "någon var så flummig på en fest", till exempel. Så jag skulle inte bli förvånad om det förekommer.