Inne på Bageriet är de nya restaurangcheferna Ellen Kanellos och Isabell Jonasson i full färd med att lyfta ner stolar och ställa blommor på borden. Utanför står kocken Dennis Schelin och kökschefen Erik Raunås och småpratar med några stamgäster.
– Det här var det första stället jag hittade när jag flyttade till Gotland. Det är alltid sköna människor här och bra musik, säger en av dem när GT frågar varför han gillar Bageriet.
Nu är det däremot dags för stammishaket att genomgå en förändring. De som står bakom den är Ellen Kanellos och Isabell Jonasson.
– Vår ambition är att göra det här till världens bästa ställe. Vi har också känt att det behövs mer brudar som driver restaurang, säger Ellen Kanellos.
Hon beskriver det själv som att hon är född och uppvuxen på Bageriet, vilket inte är konstigt med tanke på att det är hennes pappa Vasilis Kanellos som äger stället. Det kommer han också fortsättningsvis att göra, men numera är det dottern och hennes vän som står vid rodret. Till sin hjälp har de Erik Raunås och Dennis Schelin.
De fyra lärde känna varandra redan när de som tonåringar började jobba på restaurangen. Sedan dess har de alla varit iväg på varsina håll och skaffat sig mer erfarenhet inom branschen. Dennis och Erik har bland annat arbetat som kockar i Oslo och Stockholm. Där såg de tydliga exempel på hur man kan laga mat på ett mer hållbart sätt. De kunskaperna ska de nu införliva på Bageriet.
– Det går alltid att göra något mer av olika biprodukter som kommer när man lagar mat. Det tänket vill vi ha här också. Vi vill laga den mat som vi själva vill äta, säger Dennis.
Och det är just hållbart som kommer att bli krogens nya ledord.
– Vi vill arbeta med råvaror från Gotland och vi kommer att sätta grönsaker i fokus även om det inte blir en helt vegetarisk meny. Tanken är att göra en mindre meny som är rörlig. I det stora hela vill vi ta bort slit-och-släng-tänket, säger Isabell Jonasson.
Krogens nya profil invigs till helgen och målet är att fortsätta utveckla Bageriet under de kommande åren, både vad det gäller meny och evenemang. Men även om Ellen och Isabell vill satsa på förändring vill de också hålla kvar vid vissa saker.
– Vi vill ha kvar känslan av att alla är välkomna här, säger Ellen.