Flyttar till Arlanda när Bromma stänger – dra ner på turer

Flygbolaget Bra minskar antalet Visby-flygningar till hälften under de sommarveckor Bromma flygplats håller stängt. ”Trist, allt flyg är viktigt för Gotland” säger Erik Öhrn på GFB, Gotlands förenade besöksnäring.

Erik Öhrn är verksamhetsledare på Gotlands Förenade Besöksnäring, GFB.

Erik Öhrn är verksamhetsledare på Gotlands Förenade Besöksnäring, GFB.

Foto: Joel Nilsson/Pressbild

Visby2024-04-24 06:15

På måndagen meddelades att Bromma flygplats stänger under veckorna 30 och 31 (22 juli till 4 augusti) för planerat underhållsarbete, i det här fallet nyasfaltering av start- och landningsbanorna vilket görs mellan vart tionde och femtonde år.

Detta påverkar naturligtvis trafiken till Visbys närmaste flygplats.

Flygbolaget Bra, som trafikerar linjen Visby-Bromma, flyttar under denna period sin trafik till Arlanda och minskar samtidigt turerna till hälften.

Istället för omkring sju direktflyg per dag blir det under de två veckorna tre, fyra turer per dag.

undefined
Bromma flygplats håller stängt under två sommarveckor vilket gör att flygbolaget Bra under dessa istället flyger sträckan Visby-Arlanda.

Erik Öhrn är verksamhetsledare för Gotlands förenade besöksnäring, han närvarade vid en uppstartsträff för besöksnäringen under måndagen då flygbolaget Bra kommunicerade sina planer.

– Minskat antal avgångar påverkar naturligtvis besöksnäringen, alla sätt att ta sig till och från Gotland är viktiga. Men det är som det är, det är inte mycket vi kan göra.

undefined
Flygbolaget Bra är det enda som för närvarande flyget mellan Visby och Bromma.

Bromma har förlagt underhållsarbetet till den aktuella tiden då de är de minst trafikerade veckorna på hela året. Totalt sett drabbas alltså på detta sätt minst antal resenärer.

– Flyget är det sätt som många långväga besökare tar sig till ön, samtidigt är Arlanda en mer naturlig terminal för internationella resenärer. Ser man till helheten är det kanske rätt bra tajming ändå, det är övervägande affärsresenärer som använder Bromma, säger Erik Öhrn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!