GFB: Cirka 50 varslade på Visbyhotellen

GFB höll på måndagen medlemsmöte för hotellen i Visby. "Hotellen är de som hittills är hårdast drabbade", säger Frida Ganshed.

Frida Ganshed, verksamhetsledare för GFB.

Frida Ganshed, verksamhetsledare för GFB.

Foto: David Skoog/arkiv

Visby2020-03-31 12:04

På måndagen deltog cirka 15 representanter för de stora hotellen i Visby i ett möte i Donnerska huset som anordnades av Gotlands förenade besöksnäring, GFB. Frida Ganshed, verksamhetsledare för GFB, berättar att syftet var att skapa en lägesbild av hotellens bokningsläge, varsel och permitteringar.

– Hotellen är de företag som hittills är hårdast drabbade, de har stått på första linjen i den smäll som kommit med corona, säger Frida Ganshed.

Det som kom fram vid mötet var vad Frida Ganshed hade förväntat sig.

– Det bekräftar den bild man har. Det är tufft för hotellen, de har permitterat i majoriteten av sin personal och flera har tvingats varsla.

De hotell som endast håller öppet sommartid har tvingats skjuta fram sin säsongsöppning, förklarar Frida Ganshed. Hotellen rapporterar också om att det inte sker några nya bokningar över huvud taget.

Under mötet konstaterades att medlemshotellen sammanlagt har permitterat drygt 100 och varslat cirka 50 personer.

– GFB har ett uppdrag mot Region Gotland att beskriva läget. Det är viktigt att de i sin tur får veta hur många som är varslade och permitterade, för i nästa nivå kan det handla om att ställa om personer, säger Frida Ganshed.

GFB planerar för att hålla ett liknande möte med gotländska boendeanläggningar, troligen senare i veckan, för att få en kompletterande lägesbild. De inbjudna blir då medlemsföretag med boendeanläggningar på hela Gotland.

Karta: Donnerska huset, Visby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!