Gotländske bankchefen klar för nytt toppjobb

Helagotland.se kan avslöja att Oskar Lindehejd lämnar posten som bankchef på Swedbank Gotland. Han har även klart med ett nytt jobb.

Oskar Lindehejd tillsammans med sin nye chef, Geabs vd Adrian Berg von Linde.

Oskar Lindehejd tillsammans med sin nye chef, Geabs vd Adrian Berg von Linde.

Foto: Emil Lundberg

Visby2019-10-21 13:00

42-årige Oskar Lindehejd lämnar sitt jobb som bankchef på Swedbank Gotland, en tjänst han haft sedan 2013. På måndagen presenterades han istället som ny marknadschef på Geab, en tjänst som varit ledig sedan Johan Granath offentliggjorde att han skulle lämna bolaget i maj 2019. 

Oskar Lindehejd tillträder sin nya tjänst den 9 januari 2020, och utöver rollen som marknadschef blir han även vd för Gotlands Elförsäljning AB.

– Att få arbeta i ett gotländskt bolag med fokus på öns bästa och med en tydlig vision om att bli fossilfria inom en generation är ett drömscenario för mig. Jag brinner för ledarskaps- och affärsfrågor i kombination med ett stort engagemang för Gotland. Jag vill bidra till att göra Geabs kommunikation personlig och lyfta fram det unika kundvärdet till kunderna, säger Oskar Lindehejd.

Hur ser du på karriärssteget att gå från bankchef till marknadschef på Geab?

– Som ledare söker man nya utmaningar ibland, och det är i den fasen jag är nu. Jag gör det här för min personliga utveckling där jag får en chans att jobba med saker jag brinner för. 

Geabs vd Adrian Berg von Linde är nöjd med bolagets senaste rekrytering. 

– Vi har sökt efter en tydlig ledare med förankring i det gotländska samhället och med en förståelse för vår affär samt ett intresse för att utveckla både GEAB:s marknadsposition och platsen vi verkar på, säger han.

Samtidigt som Oskar Lindehejd presenteras som ny marknadschef så presenterade Geab även Tina Remnestedt som ny ekonomichef. Hon kommer senast från en tjänst som controller på Payex. 

Oskar Lindehejd lämnar Swedbank Gotland för Geab.
Oskar Lindehejd lämnar Swedbank Gotland för Geab.
Karta: Gotlands Energi AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!