Tecknande rekordbilligt elavtal – rivs nu upp av bolag

För bara någon vecka sedan erbjöd Skellefteåkraft, av misstag, kunder fasta elavtal till rekordlåga priser. 1 000 personer hann teckna avtal, en av dessa på Gotland.

Skellefteå kraft tycker inte avtalet ska gälla.

Skellefteå kraft tycker inte avtalet ska gälla.

Foto: Peter Krikortz

Visby2022-09-26 07:02

Det var mellan midnatt och tidig morgon torsdagen den första september som elbolaget Skellefteå kraft erbjöd fasta elabonnemang till mycket förmånliga priser. Så pass att bolaget några dagar senare gick ut och förklarade avtalen ogiltiga på grund av ett systemfel som gjorde att det visades "uppenbart felaktiga priser".

undefined
Skellefteå kraft tycker inte avtalet ska gälla.

– Det uppstod ett systemfel under natten, som gjorde att det gick att teckna oerhört billiga elavtal via vår sajt, mina sidor och mobilappen. Drygt 1 000 kunder från hela landet hann teckna avtal, innan felet upptäcktes. Vi beklagar verkligen att det blivit såhär, sa Nina Munter, pressansvarig för Skellefteå kraft då till SVT.

Det gick under den gyllene torsdagsmorgonen att hitta avtal på priser med fasta avtal som bara kostade en tiondel per kilowattimme i jämförelse mot dagens priser. 

En gotländsk man från Visby var en av de 1 000 personerna som hann teckna avtalet. Han har nu anmält Skellefteå kraft till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

Han kräver att avtalet ska gälla enligt överenskommelse och skriver i anmälan: 

"Efter min ansökan om att bli kund, tog bolaget en kreditkontroll på mig samt dubbelkontrollerade förfrågan för att därefter bekräfta avtalet. Efter någon dag får jag ett brev där de ångrar sig och inte längre vill sälja el till mig för det avtalade priset. Trots att vi har upprättat ett bindande avtal."

undefined
Elpriserna är en följetång inom svensk privatekonomi.
Energipriserna kan komma att stiga allt mer, varnar bolaget för.
Energipriserna kan komma att stiga allt mer, varnar bolaget för.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!