Hade minor och bomber i lägenheten

När polisen gjorde husrannsakan hos en narkotikamisstänkt gotlänning i 50-årsåldern hittades militära minor och fyra hemgjorda bomber i bostaden.

Ekotänk. Ett biologiskt medel för att fräscha upp i avlopp, ekologisk mjölk och ett sköljmedel som anses vara ett bra miljöval.

Ekotänk. Ett biologiskt medel för att fräscha upp i avlopp, ekologisk mjölk och ett sköljmedel som anses vara ett bra miljöval.

Foto:

Visby2010-03-26 04:00
Det var i höstas som polisen slog till mot mannen som misstänktes för narkotikabrott. I ett förråd i anslutning till mannens bostad i Visby gjorde man fynd som nu lett till åtal för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.
I förrådet hittades två militära larmminor, en militär eldmarkeringspatron, två eldmarkeringsladdningar och fyra stycken hemmagjorda minibomber. Han hade inte tillstånd att förvara något av detta och hade inte vidtagit några åtgärder för att förebygga risken för skador.

Explosionsrisk
Enligt åklagaren utsattes människor för livsfara. Det fanns också risk för skador på egendom genom brand eller explosion.
I bostaden hittades också 19 hagelpatroner.

Utvann opium
Narkotikabrotten gäller innehav av cannabisharts. Han har också tillverkat narkotika hemma genom att utvinna opium från vallmokapslar. Tolv sådana snittade kapslar hittades samt nästan ett hekto opium. Åklagaren har också åtalat en kvinna som misstänks ha använt narkotika vid tidpunkten för polisens ingripande.
Båda har erkänt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om