Visbyrestaurangen var Grab and Go Burger-kedjans första enhet när man slog upp portarna för cirka ett år sedan i Alyhrs intill Östercentrum. Trots pågående pandemi hade Mats Skärlén och hans affärskollegor ambitionen om fler restauranger.
Men den vägen öppnades aldrig. Och i stället för att hitta en franchisetagare i Visby, har Mats Skärlén valt att driva restaurangen, vilket inte var tanken från början.
– Vi har en tro på det här, men läget och lokalen har inte fungerat för oss. Men det är lätt att vara efterklok. Det är jättetråkigt; vi har varit ett riktigt bra team som jobbat och vi har superhärliga stammisar. Men tyvärr har det inte varit tillräckligt.
– Vi startade mitt i pandemin, men jag trodde inte att den skulle påverka snabbmatsbranschen så mycket som den gjort. Men med skolor som stängde och många som jobbat hemifrån så har Östercentrum i princip stått öde. Då går det inte, fortsätter Mats Skärlén.
Kedjan kommer att fortsätta leva och restaurangen i Göteborg finnas kvar. Och i Visby hoppas man kunna etablera Grab and Go i en mer lämplig lokal.
De fyra anställda har haft tid att hinna hitta nya jobb, enligt Mats Skärlén. Själv ska han anta en ny utmaning som ny restaurangchef på Novi Resort i Visby.
– Jag kastar mig ut i något nytt, igen. Men jag tror mycket på det här uppdraget, det är en superspännande anläggning med oändliga möjligheter, säger han.