Hamnchefen säger nej till Graceland

Gracelands nya ägare Mikael Eddaoui vill ta tillbaka båten dit hon hör hemma. Det vill säga i Visby, enligt honom. Men hamnchefen Mats Eriksson är inte lika förtjust.

I hörnet vid kajen intill Hamnplan låg Graceland fram tills att hon tvingades att flytta år 2007 efter att avtalet med Region Gotland sagts upp.

I hörnet vid kajen intill Hamnplan låg Graceland fram tills att hon tvingades att flytta år 2007 efter att avtalet med Region Gotland sagts upp.

Foto: Dennis Pettersson

Visby2020-02-20 19:02

Förra veckan meddelade Gracelands nye ägare, tillika förre barchefen, Mikael Eddaoui att han vill ta tillbaka den gamla partybåten till Visby hamn. Under torsdagen var han på Gotland för att ha ett möte med Region Gotlands hamnchef, Mats Eriksson. Ett möte som inte riktigt slutade som Mikael Eddaoui hade önskat.

– Vi kan konstatera att vi lämnade ett besked som han inte var nöjd med, säger Mats Eriksson.

Vad var det för besked?

– Svaret är att det inte finns plats i hamnen.

År 2007 sa regionen upp avtalet med Graceland för att kunna göra plats för gästhamnsverksamhet.

– Visby hamn ska vara öppen för anlöp. Vi bedriver rörlig trafik och har inte möjlighet att ha en båt som ligger där året runt och låser upp en plats, säger Mats Eriksson.

Mikael Eddaouis förslag var, enligt Mats Eriksson, att lägga båten på ungefär samma plats som den låg tidigare, det vill säga i hörnet vid Hamnplan.

– Om han inte är nöjd med förvaltningens svar får han tillskriva politiken. För närvarande kan vi inte tillfredsställa hans önskemål, säger Mats Eriksson och fortsätter:

–Jag lägger mig inte i vad han vill bedriva för verksamhet, jag lägger allt fokus på platsfrågan. Visst är det tomt där nu, men inte på sommaren och det är då han vill bedriva sin verksamhet.

GT hade en intervju inbokad med Mikael Eddaoui, men efter hans möte med Mats Eriksson har han valt att inte återkomma.

Karta: Hamnplan 5
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!