Helkväll med nya musikfestivalen

Festival Almedal lockade nyfikna och musikintresserade till Almedalen.-  Vi har fått många positiva kommentarer. Vi hoppas att det här ska bli en återkommande festival, säger Elin Annerud.

Arrangörer. Jesper Admund och Elin Annerud var nöjda med kvällen. Nu hoppas de att festivalen blir återkommande.

Arrangörer. Jesper Admund och Elin Annerud var nöjda med kvällen. Nu hoppas de att festivalen blir återkommande.

Foto: Kenny Bengtsson

Visby2010-08-06 04:00
Bluesinfluerade toner strömmade ur högtalarna när The Blues Boys bjöd publiken på musik i Almedalen i går kväll. Den första upplagan av Festival Almedal lockade nyfikna och musikintresserade. Fler strömmade till efter hand och tog plats på bänkar och under träd.
Gundemar Lindahl som var på promenad genom Almedalen, på väg till biblioteket, ändrade sina planer och stannade i stället till för att lyssna på musiken.
-  Det är roligt med musik. Speciellt när det är ungdomar som spelar.
En bit bort under ett träd satt dansesteten Moa Bolin och Lowe Linna som läser på naturprogrammet med musikinriktning.
-  Det här är underbart, säger Lowe Linna.
- Vi känner många som spelar här i kväll. Att ställa till med en festival är ett jättefint initiativ. Det finns många bra gotländska ungdomsband, men de har få speltillfällen, berättar Moa Bolin.

Festivalstart
I går eftermiddag klockan fem drog öns nya musikfestival, Festival Almedal, igång. Två gotländska unga band, The Siamese och Trettonde departementet, står bakom satsningen. Idén fick de när de tänkte ordna en spelning tillsammans. I stället kom de på att det skulle vara roligt att satsa på en hel musikfestival för ungdomar. Nu är det ett år sedan de började planera och i går när det var dags för den första upplagan av musiksatsningen väntade ett digert program ända fram till midnatt med banden The Siamese, Trettonde departementet, The Blues Boys och The Kesh. Däremellan uppträdde trubadurerna Albin Jonsson, Jesper Admund, Albin Linder, Elsa Bane, Albin Wesley, Pontus Wretling och Markus Johansson.
- Det känns jätte bra.Vi har väntat länge på det här tillfället, säger Elin Annerud. Hon en av arrangörerna och sjunger i bandet The Siamese.
Kul. Emma Kloth gillade idén med musikfestival.
Kul. Emma Kloth gillade idén med musikfestival.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om