Han gör dem av trä, oftast ek eller furu. Den hårda eken är bra, i den är det enkelt att fästa krokarna utan att de spricker.
Dragen, som är runt en decimeter långa, sågas ut med sticksåg, sedan rundas de med rasp och så småningom sandpapper, därefter målas de fingerfärdigt med hjälp av en airbrush-kompressor.
– De här klarröda är bra om vattnet är mörkt och grumligt, vid klarare vatten kan de snarare skrämma fisken. Då är det här bättre, berättar Aron och visar en grön rackare.
Han har varit intresserad av sportfiske sedan småbarnsåren. Han berättar om farfar som tog med honom för mete och pimpel vid stugan i Sörmland.
Därefter utforskade han fisket på egen hand; han har dragit smörbult i Visby hamn, fiskat öring med vadarstövlarna på och suttit i båtar på insjöar och i träsk och kastat efter gädda.
Det är hela naturupplevelsen som tilltalar honom. Medan många andra i hans ålder – Aron går bevars bara i nian – sitter inne och spelar dator är han helst av allt ute i naturen.
Tillsammans med kompisen Caspian delar han många minnen. Som när de i somras drog till en ö utanför Ösmo, levde där för sig själva i tre, fyra dagar, badade och fiskade.
Men lika gärna fiskar han i gotländska vattendrag. Insjöar är bäst, att kunna sitta lugnt i båten.
Men mest fascinerande, säger han, är nog ändå jakten. Att läsa vattnet, välja drag efter rådande förhållanden och få det att rycka i reven.
– Det kul att dra de stora fiskarna, när man får motstånd...ja, det är nog det roligaste, säger han.
Största fångsten tog han i somras, i Värmland. En gädda om 7500 gram. En trofé så klart, efter fotografering åkte den tillbaks i vattnet. Tre kilo, knappast mer ska gäddan väga om den ska vara god på tallriken. De allra största bestarna smakar mest illa.
Att just äta fisken han fångar är ytterligare en dimension av passionen. Att dra upp exempelvis en öring, ta hem den, filéa och sedan laga något gott.
Det är kanske inte en dröm men i alla fall en idé han har att någon gång öppna en restaurang som serverar fisk och vilt, så matlagningsintresserad han är.
En annan framtidstanke är att kommande läsår gå sportfiskegymnasiet i värmländska Forshaga. Där lär lärdomarna stå som fiskespön i backen, dessutom rinner Klarälven, fylld av lake, öring, harr och lax, bara hundra meter från skolan och...ja, ni hör ju.
– Jag tror det är väldigt roligt att gå där, säger Aron.
De drag Aron tillverkar, så kallade jerkbaits, är till för att dra stora fiskar, som gädda, mal och gös. Han har gjort omkring tio stycken i familjens källarverkstad i Visby.
Han har för övrigt alltid varit en fena på hantverk, tidigare sydde han en del, nu är det alltså mest i verkstaden har håller till.
Än är dragen faktiskt inte testade i vatten. Fram i slutet av februari ska han prova, tror han. Då drar hans fiskesäsong igång, då när kvällarna blivit ljusare.
– Det viktiga är hur de rör sig i vattnet, det är det som lockar fisken, berättar han.
Kanske kan hans skapande framöver även bli en liten sidoinkomst, på budsajter på nätet har han sett att egentillverkade trädrag kan gå för 600 spänn styck.
– Men då måste de vara perfekta och ha en helt egen design, säger han, Aron Jegerhjelm.
Det där ligger dock i framtiden. Just nu är det själva tillverkningen som är kul, att såga, slipa, måla och lacka.