Känd förbrytare dömd till fängelse – igen

En 22-årig man har av Gotlands tingsrätt blivit dömd till fängelse för stöld, försök till rån och våldsamt motstånd. Brotten inträffade i maj tidigare i år på Gråbo i Visby.

Brottet ägde rum på Gråbi i maj tidigare i år.

Brottet ägde rum på Gråbi i maj tidigare i år.

Foto: Dennis Pettersson

Visby2021-06-18 14:44

I maj tidigare i år åtalades en man för brotten och förra veckan kom domen. Den 22-åriga mannen döms för samtliga åtalspunkter och påföljden blir ett år och två månaders fängelse.

Det var kvällen den 9 maj som två minderåriga killar satt och pratade vid ett utomhusbord på Gråbo när den dömde mannen och hans kompis kom fram och frågade om cigaretter. Efter att de två minderåriga svarat nej ska stämningen ha blivit hotfull.

Den 22-årige mannen ska därefter genom hot ha tvingat båda killarna att visa vad de hade i sina fickor och sedan sparkat och slagit en av dem. De två killarna sprang i från platsen och den ena tappar då sin telefon. Den dömde mannen ska då ha plockat på sig telefonen innan han och kompisen lämnat platsen. 

Efter att ha insett att de tappat telefonen ska de två killarna stannat och sedan tagit en bild av mannen innan de lämnat platsen och ringt polis.

22-åringen ska även ha gjort sig skyldig till våldsamt motstånd dagen efter när han blev anhållen av polis.

Den dömda 22-åringen är sedan tidigare välkänd hos polisen och hade bara en månad innan händelsen blivit frigiven från ett tidigare fängelsestraff. 

Påföljden för brotten, delvis baserad på tidigare straffhistorik, blir ett år och två månaders fängelse. Mannen ska också betala skadestånd för allvarlig kränkning till de två killarna. Villkorligt medgiven frihet förklaras också förverkad för 22-åringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!