KLART: Här öppnar Dollarstore i Visby

Butikskedjan Dollarstore kommer att öppna på Stenhuggaren i Visby. Avtal är skrivet och fastighetsägaren är nu i full gång med att lägga grunden för den nya butiken.

På tomten intill Stora Coop på Stenhuggaren är det nu klart att Dollarstore kommer att öppna en ny butik.

På tomten intill Stora Coop på Stenhuggaren är det nu klart att Dollarstore kommer att öppna en ny butik.

Foto: Mona Staflin

Visby2021-09-15 17:35

För bara tre veckor sedan kunde vi berätta att den sista byggbara tomten på Stenhuggaren hade börjat röjas på sly. Fastighetsägaren Bo Millstam sade då att arbetet utfördes enbart för att bygglovet för tomten var på väg att löpa ut och att inget var klart med någon hyresgäst. Men de senaste dagarna har arbetet utökats och man har även kört mängder med grus till platsen för att påbörja något som liknar en grund.

Och nu kommer nya besked om vad som ska hända på tomten.

– Ja, nu har vi skrivit ett kontrakt med en butiksaktör och kommer sätta igång med byggnationen så fort som möjligt, säger Bo Millstam på onsdagen.

Och efter en rundringning kan GT avslöja att hyresgästen det handlar om är lågpriskedjan Dollarstore.

– Det stämmer bra att det är vi som tecknat avtal, säger Fredrik Holmström, etableringschef på kedjan.

Dollarstore har 120 butiker i Sverige, varav 45 öppnat bara de sista tre åren. Kedjan har länge haft ögonen på Gotland och sökt en byggbar tomt i Visby. Planer fanns på att etablera sig bredvid Shell-rondellen vid Slitevägen, men detaljplanen satte stopp.

Nu hoppas kedjan att Stenhuggaren-butiken, som blir 3 500 kvadratmeter stor, kan öppnas under 2022 eller 2023.

– Det beror på när de hinner gjuta plattan. Blir det gjort i höst kan vi öppna nästa år, görs det till våren kan vi öppna 2023, säger Fredrik Holmström.

Dollarstore tillhör lågprissegmentet och säljer bland annat hushållsprylar, leksaker och hygienprodukter. I Visby konkurrerar de bland annat med Rusta, ÖoB och Flying Tiger.

– Gotland och Visby är stort. Det är inte bara turisterna vi vänder oss till, utan ser en stark marknad på ön hela året, säger Holmström.

Som planen ser ut kommer Dollarstore att ligga i ena änden av ett nytt affärskomplex med plats för ytterligare en butik. Utformningen ska likna huset där Jula, Elgiganten och Jysk är inrymt, som också det ägs av Bo Millstam.

– Vad jag förstår blir det två lokaler, en större och en mindre, säger Fredrik Holmström.

En ny parkering byggs också för de två nya butikslokalerna.

Vad den sista butikslokalen ska inrymma är ännu skrivet i stjärnorna, enligt Bo Millstam.

– Läget på Stenhuggaren är så jäkla fint. Vi skulle ju gärna ha dit Systembolaget som du vet, men de är väldigt tröga. Nu finns fortfarande en lokal för Systembolaget, även om vi för diskussioner med andra butiksaktörer också.

Lågpriskedjan Dollarstore har länge haft ögonen inställda på Gotland. Nu blir det verklighet med en butik.
Lågpriskedjan Dollarstore har länge haft ögonen inställda på Gotland. Nu blir det verklighet med en butik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!