Det är Bakfickan vid Stora torget i innerstan som öppnar en separat avdelning i anslutning till deras restaurang.
– Vi behöver en lokal för att ta emot lite större sällskap. Här kan 30 gäster få plats, säger Christoffer Forsgren, delägare till Bakfickan.
Som mest får 25 gäster plats inomhus i nuvarande lokaler och under sommaren kan 60 gäster äta samtidigt så där är det lite trångt ibland.
Den nya lokalen ligger bredvid deras restaurang och en liten innergård skiljer lokalerna åt. Tidigare höll en antikhandlare till där. När lokalen blev ledig fick Bakfickan erbjudande om att få ta över.
– Vi hyr av Skeppargillet som har gjort i ordning här åt oss, berättar Christoffer Forsgren.
Han visar de gamla schackrutiga klinkergolven som är bevarade och det stora skyltfönstret som fått lite insynsskydd av ett nära två meter långt fartyg med hissade segel. Inredningen av lokalen, som går i liknande stil, ska antikhandlaren Nils Ingelmark ansvara för.
– Det mesta som finns här kommer att vara till salu, både stolar, bord, tavlor, speglar och annan inredning.
Bakfickan eller Flundran Restaurang Aktiebolag som deras företag heter, har sökt och fått bygglov för ändrad användning från butik till servering.
Den nya lokalen kommer inte att ha eget kök utan mat och dryck bärs över från deras ordinarie kök. Syftet är att erbjuda plats för bokade sällskap.
– Vi tänkte sälja in det här till mindre företag och grupper och kanske satsa på ett alternativt julbord med skaldjur, säger Christoffer Forsgren.