Krockade på fel sida vägen – smet från platsen

En 77-årig man döms för smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik efter att ha orsakat en trafikolycka och sedan smitit från olycksplatsen.

77-åringen kunde inte se ut på grund av imma på rutan, men körde vidare på fel sida vägen och krockade med en mötande bil.

77-åringen kunde inte se ut på grund av imma på rutan, men körde vidare på fel sida vägen och krockade med en mötande bil.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Visby2024-04-10 07:00

Händelsen inträffade i november i fjol, då 77-åringen körde i mötande körfält och orsakade en trafikolycka. Enligt domen hade en mötande bil sett mannen köra på fel sida vägen, och därför försökt väja, men 77-åringen körde ändå in i målsägandens bil och träffade vänster baksida. Skador ska ha uppstått på båda bilarna, men 77-åringen hävdar att han aldrig märkte att han krockat. 

Den nu dömde mannen stannade först till, dock utan att kontrollera hur det hade gått med bilisten han kört på. Därefter körde han både långsamt och vingligt vidare mot Visby.

Mannen har förnekat brott, men berättar i förhör att han körde bilen med immiga rutor, och att han först försökt få bort imman, men utan att lyckas. För att överhuvudtaget kunna se någonting fick han böja sig framåt och titta ut genom en liten lucka med klar sikt som bildats på vindrutan.

Utdrag ur domen:

”Han har vidare berättat att han efter ett tags körning märkte att han körde på fel sida av vägen och att han då styrde över på rätt sida. Han har vidare berättat att han hörde att det “skramlade till” i bilen men att han tänkte att det säkert inte var någon större fara för då hade ju bilen stannat.”

Målsäganden lyckades följa efter förövaren, och konfronterade honom när han väl stannat, varpå även polis tillkallades. 77-åringen döms till 6 000 kronor i böter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!