Med en handfull veckor kvar till öppning är det nya mat- och dryckeshaket fortfarande bara byggarbetsplats.
– Det är Ruthström och Larsson som bygger det nya kvarteret, och de ringde och erbjöd oss att vara med att starta stället, säger Christopher Johnson.
Erbjudandet gick inte att tacka nej till, och fick krögarparet Johanna Dahlbom och Christopher Johnson i mars i fjol att lämna Joda bar och kök efter 17 år.
– Vi hade känt de senaste två åren efter corona att det var kämpigt och att vi hade uppnått det vi ville, säger han och berättar om hårt jobb sju dagar i veckan, med allt ifrån mängder av bröllop, företagsjubileum med stora antal gäster och flera hundra personer som serverades bubbel ute på Hällarna.
Bubbel är också ledordet i det nya ställe som den 28 mars öppnar precis utanför Söderport.
– Bubbel, som i ett möte. Att man sitter och babblar hos oss, och vi kommer att ha många sorters bubbel, säger Johanna Dahlbom och berättar om provningar med cava och prosecco på fredagar, med nya och oväntade sorter från hela världen.
Tanken med det nya stället är att vara som en kombination av kafé, vinbar, enklare restaurang och frukostställe.
– Vi ska ha öppet sju dagar i veckan och öppna med frukost klockan 07, för att framåt 10-tiden gå mer mot mat, grillade mackor och sallader, till chark och ost på eftermiddagen, och bubbel mot kvällen. Här är mötet det som blir det viktiga, där man annars kanske inte vill betala 500 spänn för att träffas ute på restaurang, säger Christopher Johnson.
Han berättar att de planerar att stänga senast vid 21-tiden, och därmed ser sig mer som ett komplement än en konkurrent till det befintliga utbudet av krogar.
– Vi kanske kan bidra till att fler lockas att gå ut, säger Johanna Dahlbom och berättar hur det udda namnet kom till:
– Vi satt på glassmagasinet i hamnen när vår kompis Åsa Andorff googlade, och undrade vad vi sa om namnet Vecino?
Ordet betyder granne på spanska. Och granne blir det nya stället med boende i kvarteret, flera banker och företag.
– Vi hoppas att de som vill sitta med någon kund i en bekväm miljö sladdar in här på en kopp kaffe, säger Christopher Johnson.
Inomhus blir plats för 50 sittande gäster, och ytterligare 30 på en utomhusservering och trattoria mot Söderport och ringmuren.
– Vi har köpt rostbruna Las Vegas-fåtöljer som kan snurra, och ska ha långsoffor med runda stora bord. Här ska vara en social mötesplats, med wifi där 40 personer kan streama film utan att det märks, säger Christopher Johnson och tillägger att målbilden självklart inte är människor som stirrar på film i sina mobiler utan umgås med varandra under trevliga former.
Förutom att driva det nya stället kommer han och Johanna fortsatt att behålla och driva restaurangen i Ica Maxi Arena.
– Vi är ihärdiga och hoppas att det nya stället ska flyga. Gör det inte det får vi tänka om, men det finns förutsättningar, säger Christopher Johnson.
Att 25 år efter att de öppnade Packhuskällaren, sin första krog ihop, få satsa nytt igen känns jätteroligt, menar Johanna Dahlbom – och avslöjar att de två faktiskt blev ett par först efter att de hade öppnat där.
Fram till dess hade Christopher bara varit hennes baskettränare, som coach i Visby AIK.
– Vi kompletterar varandra så himla bra och det är få förunnat att få jobba tillsammans, säger hon.