Kvartett åtalas för människorov

Fyra män åtalas för att ha fört bort en man och grovt misshandlat honom. Två åtalas för människorov, ofta benämnt kidnappning.

Visby2019-09-18 11:00

Händelserna utspelade sig på Lännaområdet den 21 januari i fjol. Åtalet omfattar två delar. Alla fyra åtalas i den första delen, två av dem i den andra som omfattar kidnappningsdelen. 

De fyra Visbyborna, 25, 27, 27 respektive 39 år, ska först ha tagit sig in i en lägenhet och där misshandlat en man med slag och sparkar som träffat ansiktet och huvudet. En av dem ska också ha huggit honom med en penna i armen.

För detta åtalas samtliga fyra för grov misshandel. De åtalas även för olaga frihetsberövande, för att mot mannens vilja hållit honom inspärrad i lägenheten. 

I åtalets andra del åtalas de båda 27-åringarna för människorov och grov misshandel. De ska då några timmar senare ha bortfört och sedan kvarhållit/inspärrat offret i en källare i ett närliggande kvarter. Där ska mannen ha misshandlats bland annat med sparkar mot ansiktet vilket orsakade frakturer i båda ögonhålorna samt näsfraktur. 

I den omfattande bevisningen ingår bland annat att offrets blod säkrats från båda de aktuella brottsplatserna. På den första brottsplatsen har även dna från samtliga fyra åtalade återfunnits. Offret ska höras för identitet på gärningsmännen och en polisman om att  han fann offret sönderslagen i ansiktet. Två personer var då i sällskap med denne och dessa avvek då från platsen men namngavs av offret. 

Samtliga fyra åtalade förnekar brott. De häktades den 26 januari 2018 och satt sedan häktade till den 6 april. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!