Landshövdingen bjuder på adventsfika

Landshövdingen Anders Flanking vill träffa allmänheten på sitt residens, i december bjuder han in till adventsfika.

Landshövdingen Anders Flanking hoppas kunna ta emot upp till 600 personer på adventsfika.

Landshövdingen Anders Flanking hoppas kunna ta emot upp till 600 personer på adventsfika.

Foto: Henrik Radhe

Visby2019-09-26 18:00

Som kontrast till de omtalade sommarfesterna på landshövdingens residens där endast inbjudna är välkomna bjuder nu Anders Flanking in allmänheten till adventsfika. 

– Ännu är inget helt och hållet spikat, det kan i värsta fall dyka upp problem med säkerhetsföreskrifter eller liknande. Men vår ambition är att låta allmänheten komma på besök på landshövdingsresidenset andra advent för lite kaffe, té och kanske saffranspannkaka, säger Anders Flanking.

Trots att alla är välkomna är det inte möjligt att faktiskt ta emot alla som kan vara intresserade av att se residenset från insidan.

– Jag tror att vi skulle kunna klara av någonstans mellan 500 och 600 besökare om vi sprider ut dem under dagen. Antagligen kommer man få skriva upp sig och hämta en biljett någonstans så att vi kan ha koll på hur många som faktiskt dyker upp. 

Exakt när det kommer vara möjligt för allmänheten att anmäla sig till gästlistan är inte bestämt men landshövdingen ser redan fram emot festen.

– Det ska bli jätteroligt att lära känna gotlänningarna. Det bli ofta att man umgås och pratar med de gamla vanliga och nu får jag istället chansen att träffa folk jag inte annars kanske inte skulle träffat.

Till skillnad från sommarfesterna som hålls på residenset kommer det till adventsfikat inte bjudas på några föreläsningar eller uppstyrda samtal men Anders Flanking hoppas redan på en repris nästa år.

– Har man inte möjlighet att komma i år kanske man kan göra det nästa år istället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!