Landshövdingen bjuder på en gotländsk buffé
Vad blir det för mat på torsdag när landshövding Cecilia Schelin Seidegård och kommunstyrelsens ordförande Eva Nypelius bjuder på fest med mat? Jo gotländskt. Förstås.
Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Men i år satsar man på en buffé med en del av det goda som Gotlands matproducenter har att bjuda.
Regionalt och naturnära är två ledord som genomsyrar menyn.
Till exempel kommer gästerna att få smaka:
Lammfiol, rostbiff och Östersjölax.
Fårostsallad, dinkelpastasallad med ramslök och grönsallad.
Stenugnsbakat bröd, gotländsk kavring och saffranstartlette.
Senapssås med vitlök och persilja, salladssås med örter.
Gotländskt öl, saffransbakelse och ytterligare något gott från öns producenter.
Därtill kommer man att få stifta bekantskap med Gute vingårds sortiment, men avsmakning är inte planerad.
Kaffet som serveras har framställts i Visby.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!