Landshövdingen firar trafikvecka med cykel

Mellan 16 och 22 september är det den europeiska trafikveckan. Landshövdingen Anders Flanking väljer då cykeln framför bilen.

Landshövdingen Anders Flanking.

Landshövdingen Anders Flanking.

Foto: Henrik Radhe

Visby2019-09-13 11:00

Vecka 38 börjar den europeiska trafikveckan och Gotland är en av de 2000 regioner som deltar. Syftet är att uppmuntra till hållbara transporter och förbättra folkhälsan. Hur kampanjen utformas är upp till varje region att bestämma. På Gotland kommer det bland annat finnas möjligheter till att delta i frukostseminarier, föreläsningar och foto-orientering samt även att prova elcyklar. 

Lotta Israelsson, HR-direktör på Region Gotland, är en av två personer som driver kampanjen lite extra. Hon ska tillsammans med landshövdingen, Anders Flanking, välja cykeln framför bilen så många dagar som möjligt under veckan. 

– Jag tycker att det är viktigt att Gotland deltar i Europeiska trafikantveckan och uppmärksammar dessa frågor här på ön. Självklart vill jag vara med och bidra, och hoppas att fler hänger med på att gå eller cykla under veckan, säger Lotta Israelsson i ett pressmeddelande. 

Anders Flanking menar att man inte ska moralisera för mycket kring hur en själv och andra lever utan att man ska försöka göra sitt bästa.

– Jag kommer cykla så mycket som är möjligt nu i veckan, ibland kommer jag köra bil eller ta bussen för att det behövs. Bland annat ska jag ned till Sudret och det är lite för långt för mig och min cykel, säger landshövdingen. 

På frågan om det är en elcykel Anders Flanking kommer använda för att bestiga Gutebacken på vägen till jobbet är svaret nej. Men han verkar inte vara helt ointresserad av tanken. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!