Lång kö till Gotlandshems nya lägenheter

629 personer har anmält intresse för en lägenhet i kvarteret Bläckfisken 3. Populärast är tvåorna som 321 står i kö för.

Kvarteret Bläckfisken får 36 lägenheter. Inflyttning påbörjas i juni 2020.

Kvarteret Bläckfisken får 36 lägenheter. Inflyttning påbörjas i juni 2020.

Foto: Gotlandshem

Visby2019-11-15 12:29

Möjligheten att ställa sig i kö till en lägenhet i det nya kvarteret öppnade den 7 november och stängde sex dagar senare. 629 personer har anmält intresse, många av dem till flera lägenhetsstorlekar. Totalt har Gotlandshem 1 040 ansökningar att behandla.

Kvarteret får 36 lägenheter, varav 9 ettor, 18 tvåor, 3 treor och 6 fyror. 220 söker en etta, 321 en tvåa, 248 en trea och 251 personer söker en fyra. Med hänsyn taget till antalet lägenheter per storlek är kön längst till treorna, med 83 sökande per lägenhet.

För att stå först i kö till någon av lägenheterna ska man ha en kötid på minst 16 år. Den som står först i kö till en fyra har köat i 7 979 dagar.

Inflyttningen sker i två etapper. 18 lägenheter är klara till den 1 juni, övriga en månad senare.

Intresset för de nya lägenheterna i kvarteret Bläckfisken påverkas förstås av tillgången på andra hyreslägenheter hos Gotlandshem. I går eftermiddag lade bolaget ut de lägenheter som blir lediga inom kort.

Av de sex lägenheter som finns att hyra ligger fyra i Visby. En trea på Bogegatan blir ledig vid årsskiftet, en tvåa på Pjäsgatan kan hyras från 1 februari. För den som kan tänka sig en mindre lägenhet är en etta på Tjelvargränd ledig från 15 november. Den 1 februari kan man flytta in i en etta på Gråboväg.

I Visby finns även fyra ledig studentlägenheter, varav tre är lediga för omgående inflyttning.

Utanför Visby finns två lediga trerumslägenheter, en i Slite och en i Stånga.

Karta: Kvarteret Bläckfisken 3
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!