Lindvall om återgång till jobb och vardag

Peter Lindvall kommer snart tillbaka till arbetet efter sin sjukskrivning. Och det är flera nya rutiner som ska blandas med de gamla för att få till en hållbar vardag.

Just nu är Peter Lindvall sjukskriven och ägnar dagarna återhämtning, med långa promenader och fysioterapi. Arbetet som regiondirektör däremot innebär ofta långa och krävande dagar.

Just nu är Peter Lindvall sjukskriven och ägnar dagarna återhämtning, med långa promenader och fysioterapi. Arbetet som regiondirektör däremot innebär ofta långa och krävande dagar.

Foto: Magnus Ihreskog / Arkiv

Visby2019-11-21 08:31

I oktober genomgick regiondirektören Peter Lindvall en stor hjärtoperation efter att ha upptäckt att han hade förträngda kranskärl. Han är sjukskriven på heltid men planerar att börja jobba igen snart.

– Jag börjar jobba deltid i december och kliver tillbaka som regiondirektör på heltid i januari, säger Peter Lindvall.

Kommer du att arbeta på något annat sätt nu efter operationen?

– Jag kommer att tänka igenom hur min arbetssituation ska se ut och även föra ett resonemang med min närmsta chef, Eva Nypelius. Sen innebär min roll som regiondirektör emellanåt ganska hård belastning. Så jag behöver säkerställa att jag får tid till återhämtning och att jag ser till att involvera duktiga medarbetare som finns runt om mig.

Vardagen då?

– Hur mycket stress man har i vardagen är viktigt att tänka på, och givetvis kommer jag också att tänka på både kost och motion. Att ta regelbundna promenader kommer jag försöka fortsätta med. Men jag tror inte att jag kommer göra om mitt liv helt och hållet, utan att istället göra små justeringar för att få en hållbar tillvaro.

Tror du att din väckarklocka kommer att påverka ditt ledarskap?

– Det hoppas jag att det kommer att göra på ett positivt sätt. Jag kommer att fortsätta att ställa höga krav på mig själv och på min omgivning och jag hoppas att det här kommer att utveckla mig som ledare. Och gör mig mer öppen och lyhörd på signaler för om någon i min närhet inte mår bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!