Loppis som är bra för grannsämjan

Granngemenskap, ett sätt att lysa upp höstmörkret och en chans att bli av med gamla prylar. Så kan man beskriva de 20- tal små loppisar som tillsammans skapade Visbys, kanske längsta loppis, i helgen.

Foto: Tobias Wallström

Visby2011-10-10 04:00

Visborgsgatan med omnejd lystes under lördagskvällen upp av en mängd lyktor, prylar och fyndjägare.

En av dem var Toftabon Hedvig Jansson. Hon är en flitig loppisbesökare och gillar att fynda kläder och läderskor. Hon hittade inget av detta just den här kvällen, men två klädhängare fick följa med hem.

- Det fanns en hel del glas och porslin som jag tyckte var fint, men jag ska snart flytta, så då köper jag inget sådant, säger Hedvig Jansson, som inte stoppades av den regnskur som inledde loppisen.


60-årig nallebjörn
I röd jacka och mössa stod Anette Lindahl och stoppade pengar i en axelväska. Tillsammans med familjen sålde hon gamla och nyare prylar som inte längre behövs. Triumfkortet såldes tidigt på kvällen. En nallebjörn från femtiotalet, som Annettes man Björn Lindahl fick som fyraåring.

- Jag tror att han som köpte den var en uppköpare och han sa att han hade gjort ett riktigt fynd, säger Annette Lindahl och ler, som även säger att pengarna inte är det viktiga och att hon har inga problem med kunder som prutar på priset.


Myspys
Familjen Lindahls hus utgjorde den norra starten på den långa loppisen som fortsatte söderut längs med gatan, där de boende hade ställt prylar på garageuppfarterna. Bakom loppisen stod Visby Hällarna hembygdsförening, en av Gotlands färskaste hembygdsföreningar.

Lite längre bort på gatan bor familjen Åberg. De hade inte fullt lika stort utbud av prylar på garageuppfarten, men de sålde de mycket eftertraktade ljudböckerna.

-Vi var med förra gången också och då märkte vi att ljudböcker och skivor går absolut bäst, säger Johan Åberg som även hade ställt en korg med äpplen, vid infarten, för att locka kunder.

Lotten Vikström fick tag i just fyra ljudböcker med spökhistorier för vuxna.

- Det här är jättebra att lyssna på när man städar, diskar och lagar mat, sa hon innan hon begav sig hemåt mot Gråbo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om