Lövsta lockade med traktorbana

Årets studie- och yrkesmässa har öppnat i Rackethallen i Visby. De kommunala utbildningarna och friskolorna är på plats för att informera om utbildningarna.

Lek och utbildning. Anton Wetterstrand och William Andergren provade naturbrukslinjens traktorbana. I montrarna på studie- och yrkesmässan finns det gott om attraktioner som lockar in till besök. Foto: Rolf Jönsson

Lek och utbildning. Anton Wetterstrand och William Andergren provade naturbrukslinjens traktorbana. I montrarna på studie- och yrkesmässan finns det gott om attraktioner som lockar in till besök. Foto: Rolf Jönsson

Foto: Rolf Jönsson

Visby2010-10-14 04:00
En av mässbesökarna var Elisabeth Johansson som går i nian på Romaskolan. Hon har just varit och samlat information om estetiska inriktningar vid Elfrida Andréegymnasiet.
-  Det är mycket att titta på här, och det är ganska svårt att veta vad man vill. Jag tror att jag vill gå utbildning med teaterinriktning: Jag är intresserad av det, säger Elisabeth Johansson.

Funderar
Kompisen Sofia Dreborg som också går i nian på Romaskolan funderar mellan matte och estetiska ämnen.
-  Jag tycker det är kul att skapa, men samtidigt tycker jag att matte är kul, så vi får se vad det blir, säger Sofia Dreborg.
I sjöfartsutbildningens monter informerar tredjeårseleven Albin Jansson om utbildningen. Själv är han nöjd med programmet.
-  Vi har mycket praktik och bra lärare, det är en grundlig utbildning. När jag går ut vill jag jobba på stora lastfartyg som går utomlands, berättar han.

Restaurangprogram
Anton Wetterstrand och William Andergren är på plats på mässan för att informera om Elfrida Andréegymnasiets restaurangprogram.
De går tredje året och gillar sin utbildning. Två dagar i veckan ägnar de sig åt praktisk utbildning.
-  Jag vill fortsätta inom restaurangbranschen när jag slutar, berättar Anton Wetterstrand.

Bilbana
Lövstas naturbrukslinje lockade med en bilbana där intresserade fick tävla med en radiostyrd traktor som skulle ta sig runt till olika göromål på gårdsplanen. Där var även Maria Ahlby, som är engagerad i LRF ungdom, på plats för att informera om framtidsutsikterna.
-  Jag tror på de gröna näringarna, närproducerat, miljötänkande och djurhälsan, säger hon.
Mässan fortsätter i dag, torsdag, och under kvällen bjuds föräldrar och elever in för att höra mer om gymnasiestudier, högskolan och vuxenutbildningar.


Ska välja. Marcus Lavergren lämnar högstadiet i Roma i vår. Han funderar på  att läsa med samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig inriktning på gymnasiet.
Ska välja. Marcus Lavergren lämnar högstadiet i Roma i vår. Han funderar på att läsa med samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig inriktning på gymnasiet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om