Något slags kamp mot ett gemensamt mål. Känslor som lättnad, frustration och glädje. På dessa sätt är allt egentligen som vanligt i Ica Maxi arena.
Men det är inte idrott det handlar om just nu, åtminstone inte i hela byggnaden.
Öns nyaste vaccinationscentral invigdes nämligen i arenaentrén under tisdagen.
Utanför träffar vi Johnny Kahlström. Han är anställd både på ett LSS-boende och av räddningstjänsten, därför platsar han dubbelt in i arenans nuvarande vaccinmålgrupp.
Och han har just fått sin första spruta.
– Det var väldigt enkelt. Man väntar på att Röda Kors-värdarna ropar upp en, man får handsprit och en mask, om man inte redan har en. En sköterska förklarar lite och ger ett stick. Sedan väntar man 15 minuter på en stol, för att kolla att man inte får någon allergisk reaktion, berättar han.
Hur är känslan nu?
– Det här var efterlängtat så klart, man har haft som en våt filt över sig. Även när jag är färdigvaccinerad kan jag inte helt slappna av, men det är skönt att vara igång med det här.
En av Röda Kors-värdarna för dagen visar sig vara den pensionerade GT-legendaren Rolf Herman Nirs Wahlgren. Han pratar, sin vana trogen, med precis alla och verkar trivas som fisken i vattnet.
– Det här är jätteroligt, det här sociala är ju det man har saknat, säger han.
Ulrica Widange, processledare för vaccinationssamordningen, är också på plats. Hon passar på att hylla just de ideella värdarna.
– Det hjälper oss mycket att ha dem på plats. Men vi har behov av fler, vi ska ju hålla på med det här ganska länge. Så fler får gärna anmäla sig till Röda Korset, säger hon.
Även processledaren är nöjd med hur "vaccinationsarenan" fungerar hittills.
– Jag blev glad när jag kom hit, kön utanför var utspridd och det ser ut som vi hade tänkt. Vi har fyra vaccinationsbås igång nu, men det finns åtta totalt i arenan. Tanken är att ingen ska stå i kö inomhus, utan där slussas man hela tiden vidare, förklarar hon.
Själva stickandet utförs till stor del av pensionerade sjuksköterskor. En av dem är Ritva Norrby, som även hon beskriver en positiv stämning.
– Folk är jätteglada! De har väntat på det här, på att få resa eller kramas igen. Samtidigt får vi bromsa dem lite, berättar hon.
Det sistnämnda med tanke på att två sprutor krävs, sedan viss väntan. Dessutom gäller Folkhälsomyndighetens allmänna råd även för den som är vaccinerad.