Man stal datorer i samband med studentfest

Under en festkvÀll i Visby smet en tjugoÄrig man in i en studentlÀgenhet. Med sig tog han bland annat tvÄ datorer och en vÀska.

En man döms för att bland annat ha stulit tvÄ datorer.

En man döms för att bland annat ha stulit tvÄ datorer.

Foto: Lise Åserud/TT

Visby2019-10-16 18:40

Den 23 september 2018 pÄgick flera fester pÄ VolontÀrgatan i Visby. En av deltagarna var en tjugoÄrig man som nu stÄr dömd för flera brott.

Mannen ska ha varit berusad och börjat tjafsa med andra personer pĂ„ platsen. Senare under natten gick han in i en av studentlĂ€genheterna, som han trodde tillhörde personerna han tidigare hade brĂ„kat med. I lĂ€genheten hittade mannen tvĂ„ datorer och en vĂ€ska som han tog med sig. 

LÀgenheten tillhörde dÀremot en annan person. Den man som bodde i lÀgenheten hade lÀmnat dörren öppen dÄ han gick över till grannen en stund för att dricka drinkar. Enligt domen hade han lÀmnat sin lÀgenhet runt klockan 01 och kommit tillbaka vid klockan 02. Det var dÄ han upptÀckte att nÄgon hade stökat till det i lÀgenheten samt att flera saker var borta.

Nu döms tjugoÄringen för stöld samt Àven för ringa narkotikabrott vid tre tillfÀllen.

Mannen ska ha brukat kokain pÄ MunkkÀllaren den 1 januari 2019. Samma kvÀll blev han Àven pÄkommen med cannabis pÄ sig. Den 19 februari 2019 ska han Àven ha brukat cannabis.

Mannen har tidigare dömts för misshandel och rÄn och dömdes dÄ till skyddstillsyn med samhÀllstjÀnst. De brott han nu döms för genomfördes under pÄgÄende skyddstillsyn.

PÄ grund av hans lÄga Älder, han var nitton Är nÀr brotten begicks, har Gotlands tingsrÀtt valt att döma honom till skyddstillsyn med sÀrskilda föreskrifter om att han mÄste delta i drogavvÀnjande behandling.

Karta: Visby
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!