Fyra personer gripna efter bråk i Visby hamn

Natten till söndag uppstod ett bråk mellan två sällskap i hamnen. Efter konflikten upprättades bland annat anmälningar om mordförsök genom strypning och grov misshandel med vasst föremål. På söndagsförmiddagen greps fyra personer på ett hotell i Visby.

Natten till söndagen anmäldes flera fall av misshandel och ett mordförsök i Visby.

Natten till söndagen anmäldes flera fall av misshandel och ett mordförsök i Visby.

Foto: Johan Nilsson/TT

Visby2024-07-21 10:32

Natten till söndag var stökig i Visby, med ett flertal anmälningar om brott. Klockan 03.23 larmades polisen till hamnen i Visby där ett bråk mellan två sällskap i 20-årsåldern inträffat. Det var ett vittne till händelsen som larmade.

– Det är flera rubriceringar, bland annat försök till mord, grov misshandel och misshandel, sa Anna Westberg, presstalesperson på polisen, på söndagsmorgonen.

Totalt är det fyra målsägande. En okänd gärningsman misstänktes för försök till mord genom strypning. Dessutom upprättades anmälningar om grov misshandel med vasst föremål, misshandel genom att ha sparkat en kvinna i magen och ett fall av försök till grov misshandel. Minst en person med knivskador behövde uppsöka sjukvård. 

Under söndagsförmiddagen kunde polisen gripa fyra personer som befann sig på ett hotell i Visby. 

– Genom inre spaning kunde vi identifiera och hitta dem, säger Daniel Karlsson, stationsbefäl vid Gotlandspolisen.

De frihetsberövade är män mellan 20 och 30 år. Ingen av männen är skrivna på Gotland.

Nu fortsätter polisen att undersöka vad som hänt. Hamnen ska spårsäkras och kompletterande förhör ska genomföras med målsägande och de misstänkta. Därefter tar åklagare beslut om de frihetsberövade ska släppas eller anhållas. 

undefined
Arkivbild på en polisbil i Visby hamn, där det under natten uppstod ett bråk mellan två sällskap.

Att identifiera och gripa de misstänkta innebar en omfattande insats för polisen.

– Vi har satt alla resurser vi har på det här. Det går ju åt jättemånga i och med att det är fyra stycken, säger Daniel Karlsson.

Brottsrubriceringen är fortsatt mordförsök, grov misshandel, misshandel och försök till misshandel. 

– Det är vad vi har just nu. Sen får vi ser vad utredningen visar, om det försvinner eller tillkommer någon. 

Utöver händelsen i hamnen ska ytterligare två anmälningar om misshandel ha upprättats i Annelund under natten. Polisen larmades till platsen 02.59.

– Min uppfattning är att det handlar om två personer som känner varandra. Men det är ganska rörigt och det går inte att säga så mycket mer i nuläget, sa Anna Westberg på söndagsmorgonen.

Just nu pågår förundersökningar av de två separata händelserna.

– Utöver dem har det varit fylleri och sånt men inget mer av den här digniteten, säger Daniel Karlsson om natten till söndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!